Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.04.2013 16:17

Почали за здоров’я, а закінчили у суді

Патентний повірений, тренер програми РАДА USAID, FDI-професіонал

Обираючи благодійний фонд, майте на увазі, він може не мати жодного стосунку до благодійності!

Кілька років тому Асоціація підприємств "Універсальна дисконтна система „Максі Кард” розпочала співпрацю з відомою в Рівному благодійною фундацією. На початку співробітництва вимальовувались райдужні перспективи: Асоціація «Максі Кард» чекала на прибуток, а благодійна організація могла допомогти багатьом людям. Насправді все вийшло не зовсім так.  Точніше, зовсім не так.

Важко сказати, чи мав на меті засновник благодійної організації взагалі комусь допомагати, але, швидко зметикувавши, що, прикриваючись логотипом «Максі Кард», можна збагатитися, він почав самовільно використовувати червоно-білий логотип відомої вже дисконтної системи. Відтак про жодну співпрацю мова вже не йшла. М’яко кажучи.

Здавалося, що особливого в тому червоно-білому позначенні «Максі Кард», щоб так цим перейматися? Для пересічної особи – це малюнок, не більше. Однак це позначення, яке, до речі, має автора і є об’єктом інтелектуальної власності, на той момент вже було добре відоме людям. За допомогою позначення «Максі Кард» можна було реально зекономити і навіть отримати певний прибуток.

 Благодійник звернувся до Господарського суду міста Києва, вимагаючи визнати майнові права на спірне позначення „Максі Кард” за своєю фундацією та скасувати свідоцтво Асоціації „Максі Кард” на торговельну марку. Він не врахував тільки одного, – що усе рано чи пізно стане на свої місця.

На Рівненщині це була перша гучна справа такого рівня та складності щодо спору на об’єкт інтелектуальної власності. Крапку в ній зміг поставити лише Рівненський міський суд, до якого звернувся …автор позначення «Максі Кард». Вчасно дізнавшись, що його немайнові авторські права на твір порушують, він подав позов та гідно відстояв свої права у суді. Господарському суду міста Києва не залишалося нічого іншого, як відмовити у задоволені позовних вимог благодійної фундації  та задовольнити зустрічні позовні вимоги Асоціації „Максі Кард”.

Отож, обираючи благодійний фонд, майте на увазі, він може не мати жодного стосунку до благодійності!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]