Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.01.2013 10:53

Стратегія демагогії від Держінвестпроекту

Патентний повірений, тренер програми РАДА USAID, FDI-професіонал

Держінвестпроект пише на своєму сайті: "Урядова комісія підтвердила, що розробником ТЕО була іспанська компанія "Газ Натурал Феноза". Та це узагалі якесь висмикування фраз із контексту!

Держінвестпроект пише, що Урядова комісія підтвердила, що розробником ТЕО була іспанська компанія "Газ Натурал Феноза".  Та це узагалі якесь висмикування фраз із контексту!!! Поясню:  Державне підприємство Держінвестпроекту "Ел Ен Джі Термінал" за ДЕРЖАВНИЙ КОШТ замовило і оплатило іспанцям 285 000 ЄВРО.  
А, от як бачите, Комісія Кабміну підтвердила: так, дійсно, Держава Україна сплатила майже 300 000 євро за розробку ТЕО (от як виходить, якби не підтвердила, то що, гроші б повернули ???).  Ні, ну це вже якась "контекстна демагогія" (с). 
А гра, власне, контекстом, якраз у тому, що розробник ТЕО проекту, насправді, не має жодного відношення до інвестування у його реалізацію. Це, таке собі, проектне бюро, воно і розробило технічно-економічне обґрунтування. А видавати дійсне за бажане - це щось вже надто банальне для нинішнього керівництва Агентства. Тим більше, робити чергові профанаційні заяви про якійсь "підтвердження" того, що і не потребує жодного підтвердження: 3 000 000 гривень з бюджету пішли на ТЕО (ну, без ТЕО узагалі не варто починати просування проекту, визнаю це); послуги надані. До чого ж тоді гучна заява про підтвердження Урядовою комісією особи розробника? Краще б звернули увагу на особу інвестора: чи підтверджує Урядова Комісія, що GAS NATURAL FENOZA є інвестором цього проекту і надала будь-які офіційні документи чи листи про це?
А, насправді, думаю, що було так: справді, один вже відомий "чувак" (лижний інструктор/ професійний представник), взявся отримати замовлення на "жирне" (300 тис. в євро) замовлення. В ході чого, він "розвів пациків" з національного проекту, пообіцявши, що у разі готової проектної документації по терміну (під їхній формат зробленої), профінансують і сам такий цікавий та унікальний проект. Далі, класика жанру ("типовий розвод" у стилі пост-90х): гроші освоїли, треба й папери підписувати. Отож, "інструктор" приїхав за актом про виконані роботи, а його просто так віддавати не хочуть, мовляв, необхідно за протоколом "меморандум" підписати. А йому вже і дітися нема куди, та й меморандум нічого ж, ніби, не гарантує, така собі "декларація намірів". Ось і отримав для себе новий статус "уповноваженої особи" (таке собі "кар'єрне підвищення": інструктор - професійний представник кількох компаній - уповноважена особа на підписання мільярдних угод). 
Слід зазначити, що росіяни (які про це і проінформували весь світ), безперечно, уважно слідкують за заявами українців: "Газпром" працює у напрямку перевірки інформації більш професійно та виважено (не без участі розвід-органів РФ). 
Певен, Влад Каськів, "повівся" на своїх колег з нац. проекту, не перевіривши інформацію (молодий, гарячий ж-бо, та й людина команди). Та й зрозуміти керівника усіх нацпроектів можна: "Усі ми люди, усі ми человєки". До того ж, він нього вимагаються негайні результати. Єдине, що не можна зрозуміти і пробачити: суцільну демагогію. 
Нагадаю, її суттю якраз і є підміна дійсного на щось примарне (причому, з активним переконанням "сірих мас" у яскравості їх життя та світлому майбутньому, типу "Жить стало лучше, жить стало вєселєє"). Ось за це, "бидлування тупого народу", як громадянин цієї країни, вибачити не можу ...
Дещо про побажання: закликаю керівництво Агентства припинити практику поширення таких інформаційних меседжів. Натомість, швидко встановити винну особу й покарати її, негайно. Після чого, оголосити про такі важкі, практично, перші кроки у становленні пріоритетних національних проектів. Сказати про завершення етапу з формування системності у цій новій для себе роботі... І, звісно, публічно прозвітувати про зроблені намагання й пояснити свої рішення та причини, які їх спонукали. 
Правду та чесність люди приймуть, зобов'язані будуть прийняти, а такого чиновника змушені будуть поважати - переконаний у цьому.  Що ж, цікаво, п евен, буде і далі ...
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]