Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.03.2016 12:12

Щодо розгляду питання з приводу продажу 1 млн га державних земель

Адвокат, практика в галузі корпоративного, господарського, адміністративного, земельного, трудового, сімейного та кримінального права

Останнім часом ця тема не сходить з вуст української спільноти. Деякі вважають, що потрібно відкривати ринок, інші, що потрібно наповнювати бюджет. Звісно, повинні існувати і ринок і надходження до бюджету. Але...

          Останнім часом ця тема не сходить з вуст української спільноти.
Деякі вважають, що потрібно відкривати ринок, інші, що потрібно наповнювати бюджет. Звісно, повинні існувати і ринок і надходження до бюджету. Але... 


          Десь 3-4 роки назад я звертав увагу на зрозумілу усім українцям ситуацію, що на кордоні вже чекають великі капітали, такі, як Америка та Китай, які готові за будь-яку ціну купити українську землю, і наші можновладці не оминуть це питання. Проте нам потрібно розуміти, що зі втратою землі, ми будемо втрачати себе як націю.


          Так, Китай і Америка приведуть для себе капітал, інвесторів, технології, але не для нас, нам їх ніхто не подарує, а самостійно ми не готові в масштабах держави технологічно розвиватись (інакше ми були б давно вже попереду), ментальність сільського населення відсторонить селян від роботи на іноземців, оскільки "капітали" не звикли до такої якості виконання. Тож, у разі залучення іноземних працівників, ми будемо бачити колонізацію України. 


          Зняття мораторію на торгівлю землею для іноземців буде ще одним кроком із перетворення України на сировинний придаток.


          Більш того, як ми бачимо на прикладі оренди земель РФ китайцями, можна відразу зрозуміти, що після закінчення строку оренди вони не покинуть наміру залишитись, а в разі продажу нашої землі ми відразу побачимо, як українська нація у власній Україні буде поступово виштовхнута на другий чи третій план.

 

          Окремо хотілось би звернути увагу ще на один момент. Раціональне використання коштів від продажу земель державної власності повинно втілюватись у подальшому створенні умов для розвитку нових потужних ресурсів розвитку країни: науки та технологій. Отже, якщо ми хочемо щось продати, то ми повинні поміняти один ресурс на новий, більш технологічний та ефективний, що дасть в подальшому умови для зростання української економіки. В разі ж відчуження землі без конкретного плану в наступні роки ми будемо шукати нові об ’єкти для продажу. Але це найгірший вихід із ситуації.


          Тому давайте відноситись до свого народу з повагою і розуміти всі наслідки.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]