Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.11.2016 14:37

Превентивна готовність. Обшук!

Корпоративна безпека та детективна діяльність

На сьогоднішній день юридичні компанії, адвокати по кримінальному праву намагаються освоювати новий рівень послуг для клієнта – попередження негативних проявів правоохоронних органів на підприємстві.

На сьогоднішній день юридичні компанії, адвокати по кримінальному праву намагаються освоювати новий рівень послуг для клієнта – попередження негативних проявів правоохоронних органів на підприємстві. Тобто, якщо раніше адвокат сидів і чекав, коли до нього звернуться або ж пропонував власні послуги при зустрічах, то зараз він цілеспрямовано пропонує проведення різного роду семінарів, навчань, так званих, майстер-класів, під час яких доносить інформацію до керівників та персоналу про порядок дій при обшуку чи іншому вторгненні правоохоронних органів. Таким чином, слухачі занурюються у правове поле і стають підготовленими до несподіванок в тій чи іншій мірі. Звичайно, подібні заходи мають неабияке маркетингове та рекламне забарвлення.

Як правильно зазначають адвокати, правоохоронним органам для успішного виконання операції необхідно мінімізувати спротив учасників обшуку. Для цього вони створюють хаос за допомогою фактору раптовості, підвищеного тону, нахабності та сили.

Та чи допоможе учасникам обшуку знання теорії кримінального та кримінально-процесуального права у випадку справжнього обшуку? Так, допоможе, але не суттєво і при наявності певних умов.

З точки зору безпеки бізнесу, теоретичних, ба навіть, поглиблених знань про права та обов’язки, як своїх так і представників влади, не достатньо. В стресових ситуаціях страх паралізує нормальну діяльність мозку і робить дії особи рефлекторними, замість виважених. Тому, виходячи з цього, та приймаючи до уваги властивості психомоторної та м’язової пам’яті людини, назріває вивід про необхідність практичної сторони підготовки. Вона може здійснюватися у вигляді тренінгу з моделюванням обстановки, наближеної до реальної. Саме під час таких тренувань: 

1) виявляються слабкі місця компанії; 

2) реакція персоналу та поведінка під час «допитів»;

3) надійність превентивних заходів безпеки; 

4) визначається рівень самоорганізації персоналу в разі відсутності керівництва, а саме: визначенні лідера і єдиної лінії поведінки.

Таким чином, вивчивши теоретичні основи поведінки при обшуку, отримавши практичні навички та проаналізувавши помилки, організація може вважати себе відносно захищеною та підготовленою в розрізі кадрової та силової безпеки.

«Теорія - це коли все відомо, але нічого не працює. Практика - це коли все працює, але ніхто не знає чому» - Альберт Ейнштейн. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]