Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.09.2016 15:23

Цієї суботи - Всесвітній день першої допомоги!

Професійна благодійність

10 вересня 2016 року по всьому світу відзначатимуть день першої допомоги. На жаль, відсоток населення, який знає як і може надавати першу допомогу в Україні є вкрай низьким. Проте, вже зараз є шляхи як поліпшити свої знання у цій сфері та бути готовим прий

WFAD-2016.jpg
10 вересня 2016 року відзначатиметься Всесвітній день першої допомоги. Щороку, в другу суботу вересня Червоний Хрест намагається якомога більше розповісти про важливість вміння надавати першу допомогу постраждалим. Цього року, акцент зроблено на популяризації знань щодо надання першої допомоги серед дітей.

Кожного року співробітники і волонтери Національних Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця надають першу допомогу понад 46 мільйонам людей у всьому світі, які постраждали внаслідок збройних конфліктів, надзвичайних ситуацій тощо. Рятувати життя та полегшувати страждання людей – є одним з основних завдань червонохресного Руху, який діє майже 160 років по всьому світу. До речі, в Україні офіційної датою утворення Національного Товариства Червоного Хреста в Україні вважається 18 квітня 1918 року, тобто за півтора року буде відзначатись його 100-річчя.

Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) постійно працює над розповсюдженням інформації про першу допомогу, проводить навчальні семінари і тренінги. Волонтери загонів швидкого реагування ТЧХУ постійно чергують на масових заходах, аби якомога швидше надати допомогу тим, хто цього потребуватиме.

З нагоди Всесвітнього дня першої допомоги Товариство Червоного Хреста України у найближчі дні влаштує численні заходи на території всієї країни для популяризації знань із надання першої допомоги. Так, у Маріуполі (Донецька обл.) у міському парку відбудеться гра-квест для школярів. У Запоріжжі волонтери Товариства на центральному проспекті демонструватимуть прийоми серцево-легеневої реанімації та запрошуватимуть глядачів на курси першої допомоги. У Вінниці волонтери загону швидкого реагування проведуть майстер-класи з першої допомоги для всіх бажаючих. Заплановані спортивні змагання, танці, ігри, вікторини й конкурси, майстер-класи для дітей і дорослих.

Тим, хто планує завітати на події, рекомендується передивитись інтерактивну мапу.
   
Також, створено відповідні події у Фейсбук та ВК

А для тих, хто хоче постійно мати під рукою інформацію про те, як надавати першу допомогу, створено спеціальний мобільний додаток, що працює на iOS та Android. Його можна завантажити безкоштовно за посиланнями:
Нещодавно, Запорізька обласна організація ТЧХУ спільно з Громадським ТБ. Запоріжжя випустили серію сюжетів про те, як надавати першу допомогу за різних обставин. Переглянути відео можна за посиланням.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]