Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.02.2013 12:46

Юридичний бутік

Керуючий партнер VSLitigation

Французьке походження слова «бутік» так чи інакше навіює щось неординарне, з певним шармом, який притягує своєю ексклюзивністю.

Французьке походження слова «бутік» так чи інакше навіює щось неординарне, з певним шармом, який притягує своєю ексклюзивністю. Запозичене,  у сферу складних юридичних послуг слово «бутік» привнесло деяку легкість, в той самий час зробивши акцент на індивідуальності процесу надання юридичних послуг,  на нестандартність завдань, що вирішуються.

Ключовою ознакою  юридичного бутіка  є його вузька спеціалізація (одна-дві практики). Наступним критерієм  є найвищий рівень професійної підготовки юристів в межах визначеної спеціалізації. Також часто характерною ознакою юридичного бутіка називають  невеликий кількісний склад юридичної фірми. Але це не догма. Цей критерій, на мій погляд, стане рідше застосовуватися у ідентифікації юридичної фірми, як бутікової. Пояснюється це доволі просто: зростання бутікової фірми в рамках єдиної  практики відбувається дедалі частіше, кількість звернень Клієнтів до спеціалізованих компаній збільшується, що відображає збільшення потреб ринка в вузькоспеціалізованих послугах.  Зрештою саме таку тенденцію демонструє юридичний ринок  країн Євросоюзу.

         Що стосується вітчизняного юридичного ринку, то в умовах загострення конкуренції на юридичному ринку, складності права, значного збільшення норм, що регулюють наше життя, можна впевнено спрогнозувати зростання популярності юридичних бутіків з вузькими спеціалізаціями.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]