Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.10.2016 12:26

Створення скверу у Святошинському районі міста Києва

Створення скверу у Святошинському районі є подією визначальною, особливо, якщо його відкриття пов’язано з подіями, які змінюють Україну щоденно.


Створення скверу у Святошинському районі є подією визначальною, особливо, якщо його відкриття пов’язано з подіями, які змінюють Україну щоденно.

Змінити статус зеленої зони по вул. Чорнобильській ще більше стало нагальним після подій, результатом яких стала вирубка та калічення дерев, можливе будівництво торгового центру.

З самого початку я планувала створення скверу на території, де ростуть майже столітні сосни, по вулиці Чорнобильській ,12. Розпочала збір підписів мешканців на підтримку. Після проведеної зустрічі з місцевим депутатом Прохором Антоненком, Головою Спілки учасників АТО у Святошинському районі, наші, вже спільні плани, розширилися. Було вирішено створювати два сквери: по вулиці Чорнобильській 4/56 та по вулиці Чорнобильській,12.

Також була схвалена пропозиція щодо присвоєння одному із скверів назви «Пам’яті учасників АТО у Святошинському районі». Розпочався процес збору додаткових документів для подачі Прохором Антоненком проектів Рішень на розгляд Комісій Київради.

Допомагаючи у підготовці, мною були підготовлені звернення до ряду органів для надання роз’яснень по наявній ситуації та сприяння місцевим мешканцям у створенні скверів, які були надіслані за підписом Секретаря Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Верховної Ради України. Зокрема, депутатські звернення з проханням про сприяння було надіслано тодішньому очільнику Святошинської РДА Іллі Сагайдаку. Однак, в порушення встановленого законодавством терміну відповідь не надійшла. Відповідь знайшлась в канцелярії, коли я особисто туди завітала. До речі, відповідь виявилась відпискою із зазначенням, наприклад, права власності на сусідню земельну ділянку, законність рішення про виділення якої можна поставити під сумнів.

Попри загальні запевняння, що питання створення скверів у м. Києві підтримуються депутатами Київради одноголосно, у ході розгляду наших проектів Рішень щодо створення двох скверів не знаходили одностайної підтримки серед членів Комісій. Не дивлячись на наші виступи з наведеними аргументами на користь надання зеленим зонам статусу скверів, і тим самим підвищення їх захисту від забудови та забезпечення безпечного та комфортного життя місцевих жителів, рішенням членів Комісій, де розглядалось дане питання, проекти про створення скверів було повернуто на доопрацювання.

А тим часом, від місцевих жителів почала надходити інформація про проведення невстановленими особами геодезичних робіт на приватне замовлення.

Для підсилення наших позицій у відстоюванні волевиявлення громади щодо створення скверів біля дитячого ігрового комплексу, дитячого садка, школи, поліклініки під час повторного розгляду проектів Рішень про створеня скверів ми запросили представників місцевих жителів, членів Спілки АТО у Святошинському районі. За результатами обговорення членами Комісій обидва проекти Рішення про створення скверів були підтримані одноголосно, що відкрило можливість отримати голоси під час розгляду даних питань на черговому пленарному засіданні в Київраді.

Результатом стали Рішення Київської міської ради №874/874 та №875/875 від 28 липня Про надання статусу скверу земельним ділянкам, що розташовані на вул. Чорнобильській, 12 та вул. Чорнобильській 4/56 у Святошинському районі м. Києва.

Тепер, завдяки офіційному Рішенню Київради, сквер пам’яті учасників АТО у Святошинському районі отримав правовий захист території. Після отриманих погоджень від районного комунального підприємства по утриманню зелених насаджень, розпочалися підготовчі роботи до проведення благоустрою у сквері. Районним комунальним підприємством було проведено роботи з видалення сухостою, впорядковується територія новоствореного скверу.

Представники Спілки учасників АТО у Святошинському районі організували розроблення та встановлення закладного каменю «тут буде сквер пам’яті Святошинцям, загинувши на Сході України. Герої не вмирають !».

Несподіваними, але такими необхідними, стали пожертви для здійснення робіт з облаштування місця встановлення пам’ятного знаку. Як буде сприятлива погода, додатково, навколо пам’ятного знаку будуть висаджені кущі та дерева.

Далі буде.

Теги: Київ, сквер, ато
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]