Про автора

Пилип Пилипенко Завідувач кафедри трудового, аграрного та екологічного права Львівського національного університету імені Івана Франка, професор

Професійна діяльність. Завідувач кафедри трудового, аграрного та екологічного права Львівського національного університету імені Івана Франка, доктор юридичних наук, професор.

Кандидат юридичних наук з 1985 року. Доктор юридичних наук з 2002 року. Заслужений юрист України з 22 червня 2007 р., лауреат премії ім. Ярослава Мудрого 2006 р.

Стаж педагогічної роботи у вищих закладах освіти III-IV рівнів акредитації – 37 років, у тому числі у Львівському національному університеті імені Івана Франка – 37 років.

Спеціалізація: трудове право, екологічне право.

Загальна кількість наукових праць понад 150, з них дві монографії та 8 підручників з грифом міністерства. Очолював робочу групу з підготовки Концепції нового Трудового кодексу України та брав участь у напрацюванні проєкту останнього.

Брав участь у підготовці експертних висновків щодо законопроєктів та проєктів постанов Пленуму Верховного Суду України та Конституційного Суду України.

Був членом експертної ради з правознавства ВАК України. Депутат Львівської обласної ради двох останніх скликань, член Президії обласної ради.

Член Науково-експертної групи з підготовки Конституційної Асамблеї при Президентові України.

Освіта. У 1976 році закінчив Львівський державний університет імені Івана Франка за спеціальністю "правознавство".

Контакти
E-mail: [email protected]