Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.05.2016 22:49

Український НЕП: Мова про сім'ю

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Протягом 25 років влада так і не змогла створити структуру щодо вирішення проблемних питань в сфері функціонування сім’ї.

На черговому зібранні засідання дискусійного клубу мова зайшла про значення сім ' ї для суспільства і держави в цілому. Яка роль відведена сімейним стосункам та чим цей найдавніший інститут може збагатити народну скарбницю. Життєдіяльність сім‘ї тісно пов‘язана з соціально-економічною та політичною ситуацією в країні та відображає її переваги та недоліки.

Якщо аналізувати стан сучасних сімей, то більшості з них не вистачає ресурсів, як матеріальних, так і духовних, для реалізації власних потреб. В результаті цього, в подальшому це впливає на модель виховання дитини та її позиції у суспільстві. І для того, щоб у никнути таких наслідків, варто переосмислити чи виробити нові, не втративши напрацьовані досвідом, інструменти сімейних стосунків.

Значною особливістю, що ідентифікувала українців від інших націй є шанування звичаїв, традицій та родинних цінностей. Але зі стрімким розвитком подій у державі, на перший план почала виходити фінансова сторона, аніж духовно-культурна.

Сучасне суспільство перебуває на етапі, коли одні цінності вже втрачено, а інших ще не вироблено. І великий вплив на формування нових мають внутрішні соціально-політичні перетворення. А як можна говорити про перетворення, коли влада й досі не може відступити від "радянської" ідеології і не дає вільно рухатись разом з часом. Протягом 25 років влада так і не змогла створити структуру щодо вирішення проблемних питань в сфері функціонування сім’ї. І зміцнити інститут сім'ї можна буде тільки тоді, коли держава зможе мати цілісну сімейну політику.  

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]