Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.04.2016 17:47

Гармонія у новій епосі

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Шлях починається в голові і серці кожного з нас. Не буде нового бачення - не буде нового майбутнього.

На черговій зустрічі дискусійного клубу НЕП говорили метафізичні підстави майбутнього України. Мова йшла про 3 етапи людської еволюції, перетин цивілізацій та пошуку нових стратегій розвитку.

Світ зараз увійшов в нову епоху. Для того, щоб інтегрувати в цю епоху, прийняти її цінності та впоратися з викликами варто досягти гармонії, яка стосується особисто тіла, людини, духу. Можна виокремити 3 складові - жити в гармонії із собою, із Богом, і з людьми. Для цього варто пройти певний шлях загального розвитку, щоб знайти ту любов до певних речей, які стануть початком любові до світу і розуміння цього світу. Це допоможе змінити свідомість і породити нове покоління - людей, що живуть у суспільстві, вирішують реальні проблеми та протоптують ще невідомі, але успішні дороги.

Мета цієї зустрічі була саме у пошуку таких людей, що готові протистояти викликам сьогодення і шукати шляхи їх рішення. Об'єднавши зусилля, протоптати новий, ще невідомий раніше людству, шлях розвитку держави. Таким чином Україні відводиться роль пологового будинку майбутнього, що породить самодостатніх громадян України, які своєю енергією нового бачення стануть рушійною силою стратегій.

Коли люди пишуть по класичній моделі про стратегію, то вважають, що без складової парадоксальності не буде результату. Тобто немає такої перемоги, яка з часом не стане програшем, і немає такого програшу, який би не можна було перетворити в перемогу, якщо маєш стратегію. Якими б слабкими та переможеними нас не вважали, завжди залишається шанс здолати суперника ще раз і вийти з двобою переможцем.  І цей шлях починається в голові і серці кожного з нас. Не буде нового бачення - не буде нового майбутнього.

Українці здатні об'єднуватись навколо ідеї, а не матеріального буття. Як пригадати, то у всіх революціях українського народу можна знайти бодай одну схожість - ідею: щоб наші діти краще жили. Нашим завданням є формулювання національної ідеї та стратегій розвитку країни, що покладуть початок гармонії у новій епосі.

Всі концепції стратегії та напрямів роботи можна презентувати в дискусійному клубі НЕП.  

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]