Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.03.2016 01:24

Раціональне господарювання: важлива складова переможного проекту

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Філософія турботи про оточуючий світ, підкріплена раціональними розрахунками, згодом відкриє додаткові можливості взаємовигідної кооперації в рамках нової суспільно-економічної моделі для України.

  У своїй діяльності дискусійний клуб «НЕП» керується розумінням того, що «краще зігрівати приміщення, ніж повітря». Тобто усвідомлення важливості вирішення глобальних питань не заважає нам вже сьогодні самотужки робити практичні кроки назустріч кращому майбутньому. 

Чергова наша зустріч була присвячена розвитку «Концепції раціонального господарювання» – програми дій, заснованій на трьох базових принципах.

Першим принципом є оптимізація кількості природних ресурсів,  котрі споживає національна економіка. Потреба зменшення наших «апетитів», на перший погляд, входить у відоме протиріччя з логікою життєдіяльності ринкової економіки. Проте, саме втілення першого принципу вимагає максимально абстрагуватися від звичних бізнесових інтересів і керуватися вищими пріоритетами збереження хиткого екологічного балансу в інтересах майбутніх поколінь.

Допомогти у подоланні діалектичних протиріч, пов’язаних із нашим першим принципом має принцип другий, який вимагає того, щоб сировина,  котра вже потрапила у виробництво (щонайменше 40% кінцевого продукту буде потім викинуто на сміття), знову повернулася на переробку. Цим самим ми зможемо принаймні призупинити темпи недалекоглядної, виснажливої експлуатації природних ресурсів.

Третій принцип говорить про необхідність поступового створення відповідної суспільної ідеології відповідального ставлення домогосподарств до вторинної сировини. Існуючі сьогодні психологічні бар'єри та звичайне недбальство краще всього долати ефективною мотивацією. Процес повернення відходів споживання у виробництво має стати не обтяжливим обов’язком, а легким та матеріально вигідним кроком для кожної української сім ї.

З детальною презентацією «Концепції раціонального господарювання» можна ознайомитися за цим посиланням: https://www.facebook.com/TreeCycle.ua/. Запрошуємо усіх бажаючих поділитися своїми міркуваннями та пропозиціями!

Віримо, що філософія турботи про оточуючий світ, підкріплена раціональними розрахунками, згодом відкриє додаткові можливості взаємовигідної кооперації в рамках нової суспільно-економічної моделі для України.

Наступної середи будемо говорити про не менш важливі речі. Спробуємо спільно сформулювати концепцію успішного національного проекту, визначити головні передумови переможного шляху нашої держави у боротьбі за гідне місце в сучасному світі. Цей шлях буде складний, але цілком можливий до подолання, за умови поєднання наших зусиль! 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]