Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.02.2016 13:04

Дискусійний клуб «НЕП»: суспільство створює майбутнє Уураїни

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Віктор Ющенко визначив три стратегічні питання, котрі потребують вирішення задля виведення нашої держави з безпрецедентної кризи.

Не той мисливець, хто бачить фазана під горою. Справжній мисливець той, хто бачить фазана за горою. Ця народна мудрість стала девізом виступу третього Президента України Віктора Ющенка у дискусійному клубі «Нова економічна політика».

У своїй промові Віктор Ющенко визначив три стратегічні питання, котрі потребують вирішення задля виведення нашої держави з безпрецедентної кризи. Це – подолання війни, її причин та наслідків; стабілізація фінансової, «кровоносної» системи держави і, власне, запровадження нової економічної політики.

Лейтмотивом виступу стала нагальна потреба подальшого формування і єднання української нації, що є ключовою умовою збереження суверенітету нашої держави.

На думку третього Президента, сьогодні Україна фактично самотужки змушена протистояти військовій агресії. Слід докласти усіх зусиль для розширення кола учасників процесу врегулювання ситуації на Донбасі. Її активними учасниками мають стати усі країни - гаранти Будапештського меморандуму, Євросоюз, наші партнери зі Східної Європи.

Міжнародні організації, зі свого боку, мають активно долучитися до вирішення гуманітарної складової конфлікту, надати ресурси для адаптації більш ніж 1 млн. 700 тис. наших внутрішніх переселенців.

У фундаменті остаточної перемоги має бути ефективна і прозора взаємодія держави з добровольчими та волонтерськими об’єднаннями.

 В основі фінансово-економічної стабілізації має бути відновлення довіри до національної банківської системи, застосування адекватних вимогам часу методів регулювання грошово-кредитної політики. В умовах катастрофічно високої динаміки відтоку коштів з банківських депозитів, абсурдним є підвищення ставок оподаткування доходів з цих депозитів!

Лише тоді, коли, спочатку, фізичні особи, а потім – корпоративні клієнти та зовнішні інвестори почнуть співпрацювати з банками на нових засадах, з’явиться можливість для виведення економіки із тіні і повернення до банківського сектору заощаджень громадян (понад 70 млрд. дол. США).

Окремою фундаментальною для України проблемою є створення прозорого і конкурентного ринку землі – одного зі стратегічних вітчизняних ресурсів.

Промова українського лідера стосувалася на багато ширшого кола питань розвитку української нації та зміцнення державності.

Учасники дискусії погодилися щодо необхідності розглянути можливість патронату Президента Віктора Ющенка та інших Президентів України над корисними суспільними ініціативами, зокрема, щодо ймовірного скликання Національних зборів, укладення нового Суспільного договору, формування в Україні Суверенних фондів розвитку тощо.

З цим розумінням дискусійний клуб «НЕП» продовжує роботу, спрямовану на здійснення необхідних інституційних змін та творення нової української реальності.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]