Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.12.2015 17:28

TREE cycle. Теза перша - переробка

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Як створити нашим дітям і онукам можливість жити у вільному від бруду навколишньому середовищі?

В усі часи людство вело криваві війни за ресурси. У найближчій перспективі такими дефіцитними ресурсами стануть чисте повітря, прозора вода і родюча земля. Що робимо ми, українці, щоб зберегти наші безцінні резерви?

З відкритих джерел можна дізнатися безліч цікавих і, одночасно, занепокойливих фактів. Так, для того, щоб недопалки і фільтри сигарет перегнили, необхідно дванадцять років. Для того, щоб розклалася алюмінієва банка, буде потрібно від 200 до 500 років. Синтетичні підгузники і гігієнічні подушечки зникнуть безслідно тільки через 500-800 років. Залишки пінополістиролу наші нащадки не зможуть знайти лише через п'ять тисячоліть, а для зникнення з поверхні землі скляної пляшки потрібно близько одного мільйона років.

Як зберегти в цих умовах унікальну природу України і створити нашим дітям і онукам можливість жити у вільному від бруду навколишньому середовищі?

Велосипед видумувати не варто. Доцільно якомога швидше запозичити передовий міжнародний досвід.

На сьогодні розвинені і нові індустріальні країни вийшли в середньому на показник 35 - 55% переробки вторинної сировини (Лідер по переробці Швеція - близько 96%), для України цей показник становить всього 16%. Україна потенційно може збирати і переробляти до 20 млн. тон вторинної сировини на рік. Переробка вторинної сировини дозволяє економити до 55% на вартості сировини, до 35% на витратах на електрику, і до 25% на витратах на утилізацію відходів.

Саме розповсюдженню в українській економіці новітніх технологій переробки вторинної сировини ми плануємо присвятити проект TREE cycle .

Переконані, що він відповідатиме інтересам громадянина, підприємницької спільноти і суспільства в цілому. А головне – слугуватиме зміні філософії ефективного господарювання Української держави!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]