Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.12.2015 15:30

Коли скупий платить тричі

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Податкові реформи, спрямовані на знищення малого та середнього бізнесу.

Уряд спростовує звинувачення в корупції. Уряд закликає не розхитувати ситуацію. Уряд вважає усіх своїх опонентів ворогами стабільності і Української державності.

Чому українці повинні погодитись на збереження Уряду, який має фактично нульовий рейтинг суспільної довіри?

Можливо, урядовці пропонують нам плани, які дозволять блискавично відновити економічне зростання наступного року?

Так, Уряд виношує певні проекти. Однак їх зміст викликає виключно сум та занепокоєння…

З незрозумілих для невтаємниченої людини причин, Кабмін нав’язує депутатам ВРУ необхідність невідкладного прийняття змін до Податкового кодексу (хоча, законодавство допускає прийняття таких змін не пізніше, ніж за півроку до початку нового бюджетного періоду). Мовляв, без цього не буде бюджету на 2016 рік та, головне, це є вимогою МВФ та інших «благодійників» України.

Питання, хто ким маніпулює в цій ситуації, залишалося б риторичним, якби пропоновані Мінфіном податкові новації сприяли виходу з безпрецедентної в сучасній історії України кризи. Проте, у запропонованих «реформах» простежується лише бажання витягнути останні обігові кошти з економіки, яка і без того «дихає на ладан».

Середньозважене підвищення ставок оподаткування та фактична ліквідація категорії «спрощенців» руйнує перспективи виживання, передусім, малого та середнього бізнесу.

       У разі, якщо згадані проекти Уряду будуть втілені у життя, усім ми ризикуємо заплатити за помилку керівництва, щонайменше, тричі: втратою робочих місць; згортанням внутрішніх інвестицій; відсутністю перспектив соціально-економічного розвитку у найближчі роки. 
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]