Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.12.2015 00:14

Еволюція має параметр ускладнення

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Еволюція має параметр ускладнення, деградація ж - простоти. Сьогодні не діє принцип "будь простіше і люди до тебе потягнуться" - будеш простіше і люди тебе затопчуть.

Попри всілякі зусилля влади, сьогодні все ж був проведений круглий стіл на тему: "Шовковий шлях-стратегічний вихід України". У зв'язку з тим, що Україна є серцем, а саме духовним перехрестям на якому сходяться як мінімум 3 світові цивілізації, ми маємо право на визнання й реалізацію власного потенціалу. Взяти участь у "Шовковому шляху" означає співпрацювати з державами, а не лише бути для них прохідним двором.

 Сьогодні Україна висить над прірвою із зав ' язаними руками і ногами, тобто знаходиться в стані жертви. І щоб врятуватися нам треба прокинутися, тобто змінити свідомість громадян. Лише змінивши потік своїх думок, погляд на світ та власні принципи, ми зможемо врятувати нашу державу. Лише поглянувши на сьогодення з іншого боку, змінивши підходи до вивчення сучасних викликів суспільства, можна побачити, що справжньою причиною війни на Україні є боязнь Росії прямих стратегічних взаємовідносин з Китаєм. Ні про яку політичну, економічну чи територіальну підоснову не може йти і мови - це лише страх вивільнення української держави із оков Російської імперії. І найцікавіше те, що Китай так само боїться Росію, як Росія Китаю. В той же час ми не чуємо правди ні з одних вуст про страхи й проблеми держав. У зв'язку з цим Україна має шанс скористатися ситуацією і перетворити вуличний двір на точку контролю, де будуть запитувати й прислухатися до її думок.

Пропоную підтримати ідею створення свого роду міжнаціонального об'єднання Інституту громадянського суспільства, який би зміг доносити до громадян прості речі, які б стимулювали мотивацію пошуку свого місця. Він би міг швидко реагувати на сучасні реалії і робив спроби вирішення поставлених задач. Важливо лише вчасно зрозуміти, що нам потрібно змінити точку погляду на світові процеси й викинути всі засади радянської ідеології. Потрібно також організовувати платформи, які б давали нам постійні виклики  і ризики відштовхуючись від яких і починалися б зміни у державі. Адже там, там де є глобальні небезпеки є і  глобальні можливості. Еволюція має параметр ускладнення, деградація ж - простоти. Ніколи нічого легко не давалося і за місцем під сонцем треба боротися. Сьогодні не діє принцип "будь простіше і люди до тебе потягнуться"  - будеш простіше і люди тебе затопчуть. Так само і наша держава маючи ресурси й потенціал повинна пропонувати свої ідеї і виставляти свої умови.

Настав час не лише змінювати світ, а й трансформувати його під себе. На нинішнє покоління випала почесна місія змінити світ, і передусім ті країни, які потребують змін негайно. Людству треба фундаментальні зміни, що трансформують самі духовно-моральні та інституційно-політичні засади устрою сучасного суспільства, а відтак - сформують нову  глобальну етику міжнаціональних і міжцивілізаційних відносин між людьми, народами та державами в умовах глобальної взаємозалежності. Ми маємо захистити власні інтереси, інтереси суспільства й України. Співпрацюючи разом із суспільством над цим проектом ми зможемо зарадити хоча б частині нагальних проблем, на які часу у влади, на жаль, не вистачає. Думки й старання кожного мають бути почуті, мають бути оцінені, ми готові вислухати ваші пропозиції, готові з вами співпрацювати, лише за однієї умови - ви теж бажаєте змінити країну на краще та виправдати на ділі її несправедливо заплямоване обличчя.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]