Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.11.2015 00:13

АПК, аби як, аби вкрасти!

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Всі традиційні галузі, якими пишалася Україна, сьогодні перетворені на пил. Мед, насіння, фрукти, рибу, все знищено, тепер залишилася лише земля, яку й ту вже планують віддати.

Великим ( не українським ) гравцям байдуже, які думки у народу щодо України, як аграрної держави й розвиток всіх її галузь, в тому числі й рибної. Зараз в дію вступають хижацькі закони великого бізнесу: поглинання, роздрібнення на ласі шматки та їх продаж за максимальною вартістю. "Зараз йде час банальних крадіжок і перерозподіл власності , використовуючи довірливі почуття українського народу. Тому ми маємо чітко розуміти з яким стандартом моралі маємо справу у керівних органах , які сьогодні правлять долю України й протистояти цим грішним діянням" - говорилося у моїй статті про проект Закону № 2776 в рибній галузі.

Я попереджав вас: "Слідкуйте уважно за сценарієм, який застосовується в рибній галузі, бо це основа розпродажу української власності, в тому числі й української землі". Розповідав вам про бізнесменів та підприємців України зі списку Форбс, які заробили свої статки в агропромисловому комплексі, тобто на продуктах харчування. Доступно пояснили, хто і чим займається. Кожна персона з цього переліку підспудно та частково є могильником рибного господарства. Вам лише треба було зіставити їх персони з подіями у яких вони брали чи прагнули брати участь. Наголошував на потенціалі нашої країни в аграрній сфері, що допомогло б Україні зайняти лідируючу позицію в сфері забезпечення світу продуктами харчування та особливо продуктами аквакультури. Адже враховуючи зростаючу тенденцію споживання риби та рибних продуктів, попит на цю продукцію завжди зберігається на достатньо високому рівні. Виробництво такої продукції саме в Україні, не тільки надасть змогу зменшити кількість імпортованої сировини, а також збільшить рівень продовольчої безпеки та відновить підприємства аквакультури в країні. Бомбив повідомленням "українські рибінспектори частіше всього «кришують» браконьєрів та обслуговують олігархів" усі соціальні мережі, канали та інтернет-видання. Чому українці й досі живуть за приказкою "вчимося на своїх же помилках"? Хіба мало помилок було в нашої держави?

Ми знову повернулися до відправної точки реформування рибної промисловості. Всі головні корупціонери, що працювали за часів Януковича і ті що навіть за хабарі сіли, "апять" на своїх місцях. Я попереджав про це громадськість ще з перших кроків ніби то набраної нової команди - реформаторів. Про що може йти мова, як до роботи в рибній галузі, нові керманичі займалися чим завгодно, але не рибою. Події в Одесі тільки підтверджують сказані задовго до цього слова про некомпетентність як голови Держрибагентства ( Коваліва) так і першого заступника( Гвозденка). СБУ в Одесі затримала (нових – старих) реформаторів на гарячому, що зайвий раз доводить "чистий професіоналізм" центрального апарату. На жаль гламурні забави дітей мажорів депутатів ББП( Матвієнка) – привели в рибну галузь лузера з бізнесу та алкаша з макулатурного звалища! Українці що ми робимо?

Казав чи не казав, але в будь якому разі з цим треба щось робити. Потрібно негайно формувати Національну Комісію про врятуванню української риби. Якщо на це не спроможний ( економічно – імпотентний) прем'єр, то треба звертатися до президента, який повинен навести порядок, спочатку серед своїх депутатів, а далі і в рибній галузі.

Ми вже зазнали незворотних втрат в інших галузях АПК( конярство, садівництво, бджільництво). І якщо їх знищення іде якось непомітно, то знищення риби дуже боляче вдарило по нашій аграрній сфері. Всі традиційні галузі, якими пишалася Україна, сьогодні перетворені на пил. Мед, насіння, фрукти, рибу, все знищено, тепер залишилася лише земля, яку й ту вже планують віддати ( Проект Законна ( Матвієнка) про віддачу землі в постійне користування на 50 років). Українці не за це боролися на майдані, не ту команду в уряд обрав, не за це народ страждав, не за це гинули його сини і дочки. Український АПК треба негайно рятувати, й рятувати націю!
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]