Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.11.2015 01:02

Save the world

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Якщо Вам байдужа доля України, прошу не читати поданий текст. Якщо, знову ж таки, вона Вас не цікавить, але Ви хочете закидати негативними відгуками чергову дієву спробу змінити майбутнє країни - не читайте, а відразу критикуйте, для чого витрачати час. Як

Якщо Вам байдужа доля України, прошу не читатиподаний текст. Якщо знову ж таки вона Вас не цікавить, але Ви хочете закидатинегативними відгуками чергову дієву спробу змінити майбутнє країни - не читайте,а відразу критикуйте. Якщо ж Ви готові до змін, забувайте про"совок", долучайтеся до співпраці й діліться думками.

Товариші, колеги, громадяни України й всіх держав світу, сьогочасні подіїнавіюють острах на нас і наше майбутнє. Світ здригається від війн та терактів,нехтуючи життями тисяч людей. За останні роки трапилося вдосталь жахливихподій, багато людей постраждало, багато дітей залишилося без батьків.

На фоні жахливих терактів у Парижі,  які змусили здригнутися увесьсвіт знову, Україна змовчати не може. Нам конче потрібно зміцнювати безпеку українськогонароду й територіальну цілісність держави, привертати увагу української тасвітової громадськості до спільного цивілізаційного коріння тих фундаментальнихпроблем, які обертаються загрозою загальному миру.
 
У зв'язку з цим 1 грудня 2015 року в залі Дипломатичної академії Українивідбудеться круглий столі на тему "Шовковий шлях – стратегічний вихідУкраїни". Співорганізатори круглого столу Дипломатична академія України, АсоціаціяКиїв-Пекін, ділова рада співробітництва Україна-Китай при Торговельно-промисловійпалаті України, громадська рада міністерства закордонних справ та ряд іншихорганізацій. Нам варто скористатись можливостями українсько-китайського стратегічногопартнерства та пошукати саме стратегічний вихід з тієї безпросвітної бідиросійсько-української війни. Біди, у яку Україна втрапила, врешті-решт, самечерез втрату власного розвитку та глобальну пасивність.

Україна потребує перемін, і не таких, які лише звучать у назвах чи лозунгахполітичних партій, а таких, які врятують славетну козацьку землю. Перемін длясебе та всього людства в цілому, які мають змінити свідомість та світоглядкожного. Перемін фундаментальних, що трансформують духовно - моральні таінституційно-політичні засади устрою сучасного суспільства, а відтак - сформуютьнову  глобальну етику міжнаціональних і міжцивілізаційних відносин міжлюдьми, народами та державами в умовах глобальної взаємозалежності.

Надзвичайні загрози сьогодення, які повстали перед Україною, відкриваютьперед нею і нові глобальні можливості. Ми маємо знищити сформовану думку усвіті "пасивної жертви історії  і залежності від волі інших",активно формувати нове й створити власну національну стратегію розвиткудержави. Глобальну стратегію, яка б давала відповідь  на нові запити часу, а саме зуміє перетворювати руйнівну енергію конфлікту цивілізацій вкреативну енергію їхнього спільного розвитку. В творенні такого інтерфейсуі полягає сучасна місія України як духовного перехрестя світових цивілізацій.

Проект міжнародної кооперації в рамках Економічного поясу шовкового шляху,ініційований Китаєм,  здатен змінитиекономіку не лише Азії, а й Європи та України.  На жаль, сьогодні цейпроект реалізується без нас і в обхід нас, але що буде завтра? Хіба не час скористатисьможливостями українсько-китайського стратегічного партнерства та пошукати стратегічнийвихід з російсько-української війни?  Війни,з якою Україна зіштовхнулася через втрату власного розвитку, зажерливістьолігархічних еліт та тотальне занурення в перерозподіл старого минулого замістьтворення нового майбутнього. Без участі всієї нації, одними лише зусиллямидепутатів і чиновників, Україна не зможе стрибнути вище своєї голови,  а нам це конче потрібно. Треба показатисвіту, що наша держава не ворог, що співпраця з нами їм потрібна, що ми можемоі вміємо бути корисними.

Знайти відповіді на всі подані ідеї та запропонованіпитання,  ви зможете 1 грудня в Дипломатичній академії України. 
Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи