Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.09.2015 10:36

“MADE IN UKRAINE” - купують за вигляд, користуються за якість

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

У Торгівельно-промисловій палаті України у рамках Форуму "Україна - США: питання експорту" 22 вересня 2015 року о 15:00 відбулася дискусія на тему: Методики export promotion та позиціонування бренду “MADE IN UKRAINE” В США.

Торгівельно-промисловийкомплекс України є одним із стратегічних партнерів Китаю і протягом 5 роківкраїни мав намір зав'язати тісні стосунки на ринку. В результаті підписання Меморандумупро стратегічне співробітництво між Українською та Китайською торгівельнимиасоціаціями, фундамент тісних стосунків був закладено і промисловий комплексУкраїни почав активну підготовку до виведення український продуктів не тільки накитайський, а й світовий ринок.

Вчора (22.09.2015р.) уТоргівельно-промисловій палаті України у рамках Форуму "Україна - США:питання експорту" о 15:00 відбулася дискусія на тему: Методики exportpromotion та позиціонування бренду “MADE IN UKRAINE” ВСША. Учасники форуму спробували поговорити про шляхи реалізації усіхможливостей, наданих режимом автономних преференцій ЄС, та допомогу, тепер вжестратегічного партнера, Китаю. Стосовно моєї участі у дискусії,то я поділився власним баченням розробки стратегії завоювання європейськогоринку та формуванням середовища, яке сприяло б підтриманню конкурентоспроможностінашої продукції, в тому числі й меду.

Україна має великийпотенціал і масштабний галузевий промисловий комплекс, що здатний випускатирізноманітну продукцію. Проте, через відсутність основного капіталу держава неспроможна йти в ногу з сучасними технологіями, що погіршує оперативністьпромислово-виробничого апарату. Ми маємо достатній науковий потенціал, алеварто якомога швидше вирішити питання фінансування досліджень, їх розробку та реалізацію.До того ж, в той час, як сучасні тенденції світового ринкузаймаються конкуренцією серед технічного та якісного рівня продукції, ми -українці, як повелося,  і досі надаємо перевагубільш дешевим товарам. Це призводить до "зв'язування рук"промисловості української держави і вже точно неспроможності конкурувати наєвропейському ринку.

Щодо моєї думки, токрім написаного вище,  акцентую вашуувагу ще на одній деталі. Я вже не "перший день" знаходжуся вінформаційному просторі і хочу сказати, що рекламна індустрія теж відіграєважливу роль. Для того, щоб нашою продукцією цікавилися треба залучатикваліфікованих піар-менеджерів, які просуватимуть, що є не менш важливим,зовнішній вигляд товару. Перефразуємо: "Купують за вигляд, користуються заякість". Так от, ми не повинні забувати про хороший піар-крок, якщо маємонамір конкурувати зі світовими виробниками. Ефективність стрімкого розвиткута реалізації експортного потенціалу України залежить від інформаційногозабезпечення зовнішньоторговельної діяльності.

Україні вже давно час виходити на світовий ринок,Україна вже давно готова конкурувати з провідними європейськими підприємствами,але Україна і досі чекає змін в економіці. Метою форуму є винесення найбільшихзагроз розвитку промислового комплексу та можливі шляхи їх вирішення. Ми готовідо роботи, готові діяти, готові розробляти новий продукт чи адаптуватиіснуючий, для того, щоб він краще відповідав потребам споживачів як у нас, такі за кордоном.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи