Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.09.2015 10:50

Інноваційно-інвестиційне співробітництво Київ-Пекін

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Після підписання меморандуму про стратегічне співробітництво між Українською та Китайською торгівельними асоціаціями 7 вересня 2015 року, головним завданням якого є розвиток економіки та торгівлі, наша держава почала готувати проекти для інноваційно-інвест

Для оновлення технологійта розширення експорту Україна має створити успішну модель економічногозростання, а саме: стійке ринкове середовище з вигідними партнерами тазалучення іноземного капіталу. Якщо спиратися на аналіз українсько-китайськихринкових відносин, де 8 %українського експорту приходиться на Китай, а 10 % українського імпорту цеКитай, то можна впевнено сказати, що нам необхідно шукати нові способипідвищення рівня співпраці з КНР, який, на сьогодні, може запропонувати нампотрібні чинники.

Після підписання меморандуму про стратегічне співробітництво міжУкраїнською та Китайською торгівельними асоціаціями 7 вересня 2015 року,головним завданням якого є розвиток економіки та торгівлі, наша держава почалаготувати проекти дляінноваційно-інвестиційного співробітництва Київ-Пекін.

Серед запропонованихна розгляд Українській та Китайськійторгівельній асоціації, можна виокремити наступні: 1) Створення постійно діючого Українсько-КитайськогоHi-Tech EXPO - центру (Експоцентру), посприяє перенесенню туди частиниекспозиції, що допоможе нашій країні детальніше ознайомлюватися з продукцієюпартнерів та мати можливість йти в ногу із розвитком технологічного прогресу. 2)Створення Українсько-Китайського центра енергоефективності з спільнимвиробництвом смарт-технологій обліку та управління оптимальним використаннямтепло-, водо- та енергоресурсів на базі китайських комплектуючих. Енергетичні ікомунальні проблеми посприяють закріпленню українських виробників накитайському ринку через реалізацію спільних проектів з метою вирішення питаньзбереження та ефективності використання цих ресурсів. 3) Спільне проектування,інвестування, будівництво та експлуатація ново-індустріальної екопаркової зони"Смартекомісто" з Міжнародним центром екологічного машинобудування натериторії мулових полів Бортницької станції в форматі ново індустріального. Узв'язку зі співпрацею з Китаєм, Україна може отримувати додаткові можливостідля участі в екологічних проектах, паралельно запроваджуючи ефективні рішення йна українських підприємствах. 4) Інвестпрограма будівництва соціально-доступногошвидкісного екоіндустріального будівництва житла на базі спорудження виробничо-індустріальнихбудівельно-сервісних кластерів та смарт-технологій екологічного індустріальногобудівництва на базі трансферу європейських та українських інноваційнихтехнологій та китайського промислового обладнання. Домовленість між китайською та українською сторонами щодо інвестуванняінфраструктурних проектів з будівництва житла та забезпеченням потрібногообладнання допоможе вирішити проблему нестачі житла та його доступності. 5) Дольова участь у створенні Міжнародногоагроекобіотехнологічного інкубатора у м. Києві як центру інновацій таінвестиційного сервісу в рамках Національної біоекономічної платформи звиробництва біоетанолу та біопластику. Участь у реалізації новихперспективних розробок на біоекономічній платформі створює для України низкудодаткових можливостей щодо нарощення власного технологічного потенціалу тарозширення присутності на економічному ринку.

Всі запропоновані проекти базуються нааналізі потреб сучасного світу і можливості їх задоволення при реалізаціїспівпраці з Китаєм, країною, яка всфері технологій розвивається у багатьох напрямках та своїм унікальним шляхомзмогла збудувати сучасну інфраструктурну основу інноваційної та масштабну культурно-креативнуекономіку. Сила національного духу та неперевершена працьовитість китайськогонароду стали запорукою глобальної лідерської перспективи Китаю у 21-му сторіччіта його нинішньої ролі одного з найбільших світових інвесторів, який планомірновиносить за кордон надмірні промислові потужності. В цих тенденціях іможливостях - глобальний шанс для нашої країни.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи