Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.08.2015 11:27

Іловайськ не для піару, а для життя!

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Досить робити "косметичний ремонт" Іловайська, це неможливо, там пролита кров наших товаришів, співвітчизників.

Україну, її народ і мене вже більше року цікавлять пояснення та відповіді на питання пов'язані з трагедією в Іловайську. Майже рік усі дані про кількість загиблих, зниклих безвісти, поранених при проведенні операції в різних джерелах разюче відрізняються. Вже 12 місяців від українського народу намагаються приховати інформацію та результати розслідування щодо наказу штурму Іловайська. Близько 52 тижнів матері, сестри, діти не знають про місце перебування чи фізичний стан своїх синів, чоловіків, батьків. Цілих 365 днів ми, українці, чекаємо змін, чекаємо мирного неба над всією Україно, з усіма її територіями та обласними центрами. 
Громадянське суспільство вимагає пояснень від винуватців трагічних подій, які спричинили за собою сотні жертв. Ні військова прокуратура, ні Верховний Головнокомандувач не надали такої змоги, не розібралися у подіях, які розвивалися в Іловайську. Якщо держава зможе чесно відповісти про кількість втрат, а це й ті, хто загинув в боях, хто помер від травм в лікарнях, хто пропав безвісти, тоді й можна отримати загальну цифру втрат в Іловайську. 
На разі, тільки парламентське незалежне публічне розслідування під пильною увагою громади та засобів масової інформації дозволить не приховати важливі факти та назвати приблизну кількість втрат. Представники різних політичних партій і громадських організацій, об'єднавши зусилля, отримують результати відвідавши зону АТО й спілкуючись з бійцями та лікарями, адже всі факти, якими можна було скористатися, держава приховує.
За популярною версією Воєнної прокуратури винуватцем "Іловайського котла" є дії керівника Генерального національного штабу збройних сил РФ, інколи звинувачують деякі батальйони, які "ніби то" покинули свої позиції, але ніхто не говорить про діяння (чи може бездіяння?) Генерального національного штабу збройних сил України. Влада не має наміру у всьому розібратися, знайти головні причини, факти, цифри, інформацію. 
Вже більше року з міста, де колись жило мирне населення, патріоти своєї держави, зробили піар-центр. Для чого нам весь час слухати одні й ті ж самі незрозумілі пояснення від керівництва штабу, якщо ми не почуємо нічого нового, а головне - правдивого. Досить робити "косметичний ремонт" Іловайська, це неможливо, там пролита кров наших товаришів, співвітчизників. Треба чесно визнати провини й один раз взяти й вирішити проблему із середини, надавши всю інформацію і факти щодо подій, які там розгорталися. Влада має діяти, віддавати команди, адже немає нічого гіршого ніж бездіяння на війні. Народ, солдати готові слухати й виконувати(звісно, якщо це правильні команди, які йдуть на користь країні) накази, адже, як правило, їх віддають кваліфіковані професіонали, які у нас, на жаль, перевелися. 
Виграти війну ми можемо лише визнавши й врахувавши минулі помилки та відновивши довіру солдатів й народу до керівних органів. Ми всі маємо одну мету - прогнати ворога з нашої української землі та припинити загибель українських солдатів. Вся країна хоче, щоб сини, чоловіки і тати були вдома зі своїми родинами на вільній та незалежній Україні. Тому, досить змагатися один з одним, якщо ми й так вже маємо спільного ворога.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]