Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.08.2015 02:33

Маріонеточна влада

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Влада має на перше місце ставити інтереси народу, держави, а вже потім власні. Наш фундамент - органи місцевого самоврядування(народний голос).

Україна, український народ вимагає  захисту Батьківщини від агресора РФ, суверенітету територіальній цілісності та системних змін в країні, спрямованих на розбудову правової, демократичної держави,  де захищено всі права і свободи людини й громадянина. Але лише при консолідації нації за об'єднанням і співпрацею громади, влади та бізнес середовища можна досягти подібної мети. 

Ще з першого, а потім  другого  Майдану, який розбудив в нації щось незбагненне, було зрозуміло, що українці готові боротися, готові відстоювати честь та гідність народу, України, рідної землі. Емоційний масовий вибух триває і до тепер, а держава й досі не спромоглася використати енергію людей на користь України.  Натомість влада  саджає добровольців, створює конфлікти у середовищі волонтерів, які врятували державу  в скрутний час. Гірше цього, під керівництвом Петра Порошенка, в законодавстві вперше, звісно після Кремля, було вжито фразу "українські найманці". Як можна називати відданих патріотів, які не шкодують життя за свою Батьківщину, найманцями? 

Думаю багато з нас розуміє, що Путіну не треба частина України, він хоче її всю. А так, як отримати її всю він не може, "на сцені з'являється маріонеточна влада", за допомогою якої, він може реалізовувати власні забаганки та плани. 

Головне, що ми маємо зараз зробити, це, не боячись, висловити категоричне несприйняття "Путінського режиму", який,  по волі чи неволі впроваджує П. Порошенко. Досягнути структуризації, спершу на громадському рівні, а згодом і на політичному. Щодо змін в адміністративно-територіальному устрої України, то поняття "цілісність" не аморфне. Воно є каркасом територіальної цілісності України. 

"Децентралізація" - гасло, під яким  намагаються змінити  Конституцію, теж інтерпретується владою під себе. Якщо влада йде вверх, від народу, а не зверху до нього, то це децентралізація, а навпаки узурпація! Зробивши аналіз процесу децентралізації, «від влади», ми досягли такого рівня, що через лічені тижні все розвалиться. Тільки  введення військового стану, призупинення політичних процесів та надання повноважень - «Військовій Раді «може допомогти врятувати ситуацію в країні. Зараз наша єдина перевага в тому, що в стані коли  весь світ зазнає кризи  в ході якого, змінюється вся структура управління, Україна стоїть  в перших рядах цього системного процесу.  Ми не просто маємо, ми зобов'язані, скористатися цим шансом й змінити свій устрій. 

Сьогодні громадянське суспільство усвідомлює нагальну потребу об'єднання та консолідації зусиль заради недопущення нехтування Конституцією України. Адже події сьогодення відкрито засвідчують відсутність реальних системних змін в країні, а пропоновані зміни до Конституції України, всупереч очікуваним сподіванням громадян, містять загрози повернення до  тоталітаризму та позбавлення українського народу права народовладдя. 

Наш фундамент - органи місцевого самоврядування (народний голос), який  спирається на громади і людей  та менше  на  механізм державної влади. З метою ефективнішого здійснення своїх повноважень, захисту прав та інтересів територіальних громад, робота органів місцевого самоврядування проводиться більш ефективно без наявного тиску з боку влади. І якщо прибрати цей фундамент, генератор ініціативи та прямої дії, Україна зазнає поразки, не тільки в економіки, а в  кінцевому результаті у війні з країною-агресором. 

Українська влада ( народна), має на перше місце ставити інтереси народу, держави, а вже потім власні інтереси. Адже, якщо народ повірив їй, вибрав на майдані, дав  посади, поклав великі надії, влада не має права його підвести.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]