Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.08.2015 08:53

Війна закінчиться, коли останки бійця будуть поховані на рідній землі

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

УВО СПАС-23 разом із співробітниками німецького посольства в Україні та представниками українського Міністерства Оборони 18 серпня 2015 року прийняли делегацію Народної спілки Німеччини.

У рамках програми спільноїроботи німецьких та українських солдатів на воєнних похованнях в м. Києві заперіод з 11 й до сьогоднішнього дня встигло відбутися багато цікавих такорисних заходів для української спільноти. ІдеяпроектуспрямовананапримиренняУкраїнитаНімеччинийпопуляризаціїісторіїтакультуриукраїнськогонародусереддержавсвіту.

УВО СПАС-23 разом ізспівробітниками німецького посольства в Україні та представниками українськогоМіністерства Оборони 18 серпня 2015 року прийняли делегацію  Народної спілки Німеччини. Конференція зобміну думок та ідей щодо подальшої співпраці відбулася в Національному музеїархітектури та побуту України - місця, де зосереджене майже все життя українськогонароду в 17-20 століттях.

Головною темою для розмов був догляд за могилами  загиблих воїнів  на українській  і  німецькій землях, що є конкретним виявомпорозуміння і примирення між українським і німецьким народами.  Уряди обохкраїн мають забезпечувати захист могил і вічний спокій полеглих на війні воїнівіншої сторони на своїй території.

Віце-президент Народноїспілки Німеччини Шнайдерган зауважив, що робота проводиться в обох країнах іголовним завданням корисності цього проекту є залучення "третьої гілкивлади" - засобів масової інформації. Саме у руках змі, на сьогодні,зосереджена увага націй, і нашим завдання є повідомити громадян про зроблену роботучерез таблоїди.

Загалом Народна спілкаНімеччини має на меті зібрати якомога більше останків німецьких солдатів іперепоховати їх на 5 найбільших кладовищах, які знаходяться в Київській,Харківській та Львівських областях. Робота проводиться з ветеранами, які можутьподілитися інформацією набутою з досвідом, але майбутнє не будується наспогадах, тому активно задіяна й молодь: українці, німці, білоруси, росіяни.Між майбутнім і минулим є сьогодення, у якому солдати з гідністю віддають шанузагиблим товаришам і шукають нові шляхи примирення між Україною та Німеччиною.

Заступник Міністраоборони України Мехед Петро Миколайович звернувся з проханням серйозно поставитисядо проекту. Пан Мехед розповів: " Не один раз, будучи у Німеччині, я бачивпоховання українських солдатів. Кладовища загиблих воїнів мають доглянутийвигляд і за ними весь час слідкують волонтери. Наша держава має також належнимчином вшанувати пам'ять німецьких солдатів,які полягли на нашій землі".

В ході прес-конверенціїучасникам було повідомлено загальну кількість німецьких солдатів, які похованів Україні - 400 000 тис. Загалом українська держава за останні роки змоглаперепоховати 150 000 тис. німецьких бійців, і така ж кількість воїнів, знайденапо всій території нашої держави, зможе здобути своє почесне місце накладовищах.

Упорядкуванням могилнімецьких вояків Другої світової війни спрямоване на порозуміння між Україноюта Німеччиною та пошуки нових шляхів співпраці.  Громада має навчитися розуміти і поважати  горе сусіда іншого народу, їхні цінності іїхніх воїнів, тоді й отримає це і в свою сторону.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи