Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.09.2016 14:46

Команда Prozorro підготувала до е-закупівель 9000 державних замовників

Співзасновник Коаліції RISE Ukraine Open Contracting Partnership

Професіоналізація замовників - один з стратегічних пріоритетів розвитку системи електронних публічних закупівель ProZorro. Звичайно, електронна система зробила публічні закупівлі прозорими та доступними для громадського моніторингу. Це значно знизило можли

Професіоналізація замовників - один з стратегічних пріоритетів розвитку системи електронних публічних закупівель ProZorro. Звичайно, електронна система зробила публічні закупівлі прозорими та доступними для громадського моніторингу. Це значно знизило можливість проводити корупційні схеми. Але ми прекрасно розуміємо - велика кількість закупівель проходять неефективно. Причина - люди, які займаються підготовкою тендерної документації не є професіоналами. Не секрет, що членами тендерних комітетів частенько є головні лікарі, директори шкіл, дитячих садочків тощо. Цілком зрозуміло, що новий Закон “Про публічні закупівлі” та електронна система викликали багато питань, а іноді і паніку, серед таких замовників.

Готуючись по повного переходу на систему ProZorro командою ДП «Прозорро» за підтримки МФ «Відродження» і Transparency International Україна було проведено дві навчальні програми по закупівлях у форматі “Тренінг для Тренерів” (Training of Trainers, ТoТ). Метою цих навчань було створити регіональну команду агентів, які б могли кваліфіковано та оперативно консультувати замовників на місцях по питанням, що виникають під час роботи у системі ProZorro. На початку червня стартувала перша навчальна програма ТоТ і було проведено навчання для 18 тренерів з регіонів. Наприкінці липня було проведено ще одну програму ТоТ, яка підготувала ще 21 тренера.

Наразі команда ProZorro має своїх Агентів в 22 регіонах країни і державні замовники можуть сміливо запрошувати цих фахівців проводити навчання та відповідати на питання.

Протягом трьох місяців Агенти ProZorro провели 165 навчань для близько 9 тис.осіб. Результати цих навчань та інформацію про лідерів серед агентів відображено на інфографіці.

Регіональні представники продовжують свою роботу і ми закликаємо державних замовників не вагатися і запрошувати тренерів для проведення навчань на місцях. Контакти тренерів можна знайти за посиланням http://infobox.prozorro.org/


Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]