Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.11.2015 16:25

Де Аваков і Яценюк візьмуть гроші на реформування поліції?!

11 листопада 2015 року на сайті Кабінету Міністрів України з'явилась Постанова № 937 "Питання забезпечення охорони об'єктів державної та інших форм власності".

11 листопада 2015 року на сайті Кабінету Міністрів України з'явилась Постанова № 937 "Питання забезпечення охорони об'єктів державної та інших форм власності".

Це суто політична постанова і домовленості між Аваковим та Яценюком!!!   

Ця Постанова визначає перелік підприємств, які повинні охоронятись виключно Поліцією охорони. Доречно було б визначити дійсно стратегічно важливі об'єкти для Держави і охорону їх покласти саме на Поліцію охорони. Проте, замість цього, ці діячі визначили найприбутковіші підприємства і хочуть на них покласти витрати по реформуванню поліції! Чому?! А самі подумайте...

По-перше, в даному переліку не стратегічні об'єкти а в більшій мірі великі підприємства, які самі заробляють кошти і самі б мали визначати куди їх раціонально витрачати. Якщо година охорони в приватних структурах коштує в середньому 20 грн., то в Поліції охорони - 60-120 грн. А Ви гадаєте що є якась різниця в якості?! Скажу, навіть, - навпаки! Охоронники такі ж самі, зарплата у них однакова, форма і спецзасоби (єдине, немає вогнепальної зброї, проте, як показує практика, ще жоден міліціонер а тепер поліцейський її не застосовував). Ще, стану на бік приватних охоронних структур, це в кваліфікації охоронників. Маю змогу спілкуватись з керівниками охоронних структур, тому скажу, що великі кошти ними виділяються на навчання охоронників, підвищення їх кваліфікації, тренування і т.д. А робиться це тільки для того, щоб можна було підприємствам конкурувати між собою А з ким конкурує Поліція?! А чи несе повну матеріальну відповідальність по договорам? А чи реагує на прохання клієнтів (прикладу, замінити персонал, виставити додаткове підсилення, інше)? Відповідь очевидна! Не варто платити більше . А для прикладу наведу ситуацію одного із підприємств, яке є в переліку Постанови. Писати назву не буду, а от суть всі зрозуміють. Так от, на даний час, дане підприємство витрачає на послуги охорони 6 млн. грн. в рік (має величезну кількість об'єктів по всій Україні). Тепер, ми з ними порахували послуги Поліції, і знаєте скільки їм потрібно буде витрачати на Поліцію охорони?! Не повірите - 120 млн. грн. на рік (це з врахуванням всіх вимог поліцейських, як приклад ходити парами...). А кошти вони самі заробляють а не Держава дає!

По-друге, а знаєте хто в Європі охороняє стратегічні об'єкти (міжнародні аеропорти і т.д.) - так, тільки приватний сектор! Це ми так йдемо в Європу, ставлячи підприємства на коліна? 

По-третє, в Законі України "Про охоронну діяльність" в статті 10 немає пункту, який би обмежував (забороняв) приватному сектору охороняти державні підприємства! Ставимо під сумнів законність цієї Постанови! Єдине, про що говорить Закон, так це про те, що КМУ має визначити перелік окремих особливо важливих об'єктів, які мають охоронятись Поліцією охорони. Ця постанова не визначає особливо важливі об'єкти, а перелічує звичайні підприємства які заробляють хороші кошти. Відповідно, які потрібно якось Державі їх забрати. 

В постанові перелічені саме ті підприємства і органи, які є економічно та політично вигідними для Держави, тому потрібен безперешкодний доступ до них а не їх охорона. А от про охорону дійсно стратегічних об'єктів, видно, забули...
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]