Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.06.2014 09:02

Чи дозволять органи влади офіційне придбання і використання зброї?

планується врегулювати порядок використання холодної та вогнепальної зброї!

Сьогоднішня ситуація в країні змушує задуматися кожного українця. Багато громадян хочуть надати свою допомогу для якнайшвидшого вирішення такої нестабільності на території України. Але потрібно зауважити, що законодавство нашої держави багато в чому обмежує можливості громадян у захисті охорони громадського порядку або державного кордону. Це пов'язано з багатьма факторами, одним з яких є заборона на використання холодної та вогнепальної зброї.

Така норма чинного законодавства необхідна в мирний час для мінімізації використання зброї, але в часи, коли країні просто кардинально необхідна допомога з боку звичайних українських громадян, доводитися вдаватися до деяких змін такого роду норм.

Так, 20.05.2014 р. в Парламенті був зареєстрований законопроект № 4914, яким планується врегулювати порядок використання холодної та вогнепальної зброї членами громадських формувань з охорони державного кордону та громадського порядку. Згідно з даним проектом, громадянам, що входять у вищевказані формування дозволять використання та придбання холодної та вогнепальної зброї.

Потрібно додати, що 04.06.2014 р. даний проект був прийнятий за основу, тому, швидше за все, цей нормативний документ буде прийнятий, щоправда з певними поправками до першочергового тексту документа.

Розробники законопроекту вважають, що вищевикладені зміни полегшать існуючу на сьогодні боротьбу з терористами, а також посприяють збільшенню обороноздатності України, посилять ефективність роботи прикордонної служби країни та інших правоохоронних органів.

Варто зауважити, що зараз члени громадських формувань мають право застосовувати лише спеціальні засоби індивідуального захисту та самооборони, і, природньо, заходи фізичного впливу. Таких коштів, звичайно ж, не достатньо, щоб, наприклад, затримати або знешкодити диверсантів, які, як правило, озброєні вогнепальною зброєю. Власне тому й виникло питання у прийнятті вищевикладеного законопроекту.

Хочеться додати, що в ухваленні таких змін є не тільки плюси, а й, недоліки. Адже, можливістю легального придбання зброї можуть скористатися і недобросовісні люди, які зможуть застосовувати зброю не для захисту Української держави та населення, а для всіляких пограбувань, убивств і т.д. Залишається тільки надіятись, що якщо документ буде прийнятий, то органи влади України візьмуть всі можливі заходи, щоб уникнути нецільового використання зброї проти мирних українських громадян.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]