Про автора

Професійна діяльність. У студентські роки працювала позаштатним кореспондентом Молодіжної редакції Харківського обласного радіо під керівництвом Генрієтти Верби та Юрія Вірченка.

Одразу після навчання стала викладачем у педагогічному інституті. У 1997 році захистила дисертацію з історії земської діяльності ХІХ століття та здобула науковий ступінь кандидата історичних наук, працювала доцентом кафедри Всесвітньої історії в Педагогічному університеті ім. Г.С. Сковороди, розробляла методичні посібники та спецкурси для студентів денної та заочної форми навчання.

З 2000 року живу та працюю у США, підтримую стосунки з колегами України та Росії, проводжу відкриті лекції та семінари, періодично буваючи у ХДУ та в педагогічному університеті.

Активно проявляю себе у науковому, культурному та суспільному житті. З 2001 року член Пушкінського товариства Америки, в якому читала вірші та оповідання як автор, спілкувалася з молодшими представниками першої хвилі російської еміграції, записувала інтерв'ю з ними.

У 2002 році була запрошена до Українського Інституту Америки у Нью-Йорку для розвитку Документаційного Центру та бібліотеки. У 2006 році стала директором архіву української імміграції. За рік до цього була обрана віцепрезидентом Пушкінського товариства Америки.

Учасник численних круглих столів, міжнародних наукових конференцій, автор статей з історії еміграції та діаспорології. Учасник Міжнародного конгресу з україністики (2005 р. Луцьк, Україна), конференцій: у Німеччині (Мюнхен, 2006 р.), у Франції (Париж, 2006 р.), Чехії (Брно, 2007 р.), в Україні: 2006, 2008, 2010, 2011; у Нью-Йорку з 2005 – по 2011 рік; поетичні читання на постійній основі, літературні фестивалі.

Освіта. У 1989 році закінчила історичний факультет Харківського державного університету і там була слухачкою факультету громадських професій за спеціальністю "журналістика".

Контакти
E-mail: [email protected]