Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.01.2018 20:52

Що залишив Ірпеню 2017-й рік?

Лідер партії "Нові обличчя"

2017 був непростим роком. Попри шалений тиск на управлінську команду Ірпеня і штучний зрив багатьох наших планів, ми все одно рухалися вперед. У новий рік Ірпінь входить із досягненнями, розпочатими проектами і з новими задумами.

2017 був непростим роком. Попри шалений тиск на управлінську команду Ірпеня і штучний зрив багатьох наших планів, ми все одно рухалися вперед. У новий рік Ірпінь входить і з досягненнями, розпочатими проектами і з новими задумами.

1.jpg

Минулий рік в Ірпені був оголошений роком освіти й медицини. На розвиток освіти ми виділили найбільшу частину міського бюджету – 134 млн гривень, у півтора рази більше, ніж у 2016-ому. Разом із грантовими програмами і частковим фінансуванням з обласного бюджету це дозволило реалізувати чимало із задуманого. У кожній школі збудовані сучасні багатофункціональні спортивні майданчики,  відкрито 6 профільних класів. Зустрів своїх перших відвідувачів найкращий в області дитсадок «Колібрі» (другий комунальний садок, відкритий в місті за три роки), завершується будівництво третього комунального дитсадка по вул. Курортній. У дошкільному начальному закладі №1 «Лісова пісня» відкрили першу в Ірпені групу інклюзивної освіти для дітей з особливими потребами. У нове приміщення у центрі міста переїхав Ірпінський центр позашкільної освіти. 1500 учнів 2-4 класів вчилися плавати у басейні санаторію «Ворзель» у рамках міської цільової програми. Ми почали розбудовувати школи, аби збільшити кількість навчальних місць, і започаткували мотиваційні програми для педагогів. Ірпінські освітяни першими в Україні почали освоювати новітню інформаційну систему «Office 365» і активно вивчати європейський досвід навчання дітей, стажуючись у Німеччині і приймаючи німецьких колег у нашому місті.

2_освiта.jpg

14.jpg

13.jpg

У 2017-ому Ірпінь отримав свій пункт швидкої допомоги і новий сучасний реанімобіль для центральної міської лікарні. У приміщенні дитячої лікарні оновили кімнату відпочинку для дітей, а в амбулаторії №1 відкрили денний стаціонар.

3_медицина.jpg
 

Першими на Київщині ми розпочали реалізацію програми пільгового стоматологічного обслуговування учасників  АТО. Вона діє завдяки співпраці адміністрації міста з Центром щелепно-лицевої хірургії та стоматології Київської обласної клінічної лікарні. На повну силу запрацював новий хірургічний блок травматологічного відділення Ірпінської міської лікарні в Бучі, а лікарі-травматологи Євген Репйов та Олександр Юрчишин пройшли стажування у Мюнхені в німецькій науковій лабораторії «Arthrex».

Хоча ми й визначали для себе гуманітарні пріоритети, минулого року важливих завдань було значно більше. Ми продовжили працювати над дорогами – повністю оновили вулицю імені Заріфи Алієвої і відкрили стратегічно важливу об’їзну дорогу по вулиці Підгірній, що допомогло розвантажити затори на залізничному переїзді. Збудували новий автовокзал і почали реконструкцію площі імені авіаконструктора Антонова. Оновлюючи дороги, міняли старі комунікації. Ірпіньводоканал проклав понад 20 км нового водогону. Розпочали будівництво двох станцій водопідготовки та знезалізнення – у Ворзелі і в Бучі, ще одна з'явиться в Ірпені вже цього року. Взагалі у 2017-му  була закуплена рекордна кількість комунальної техніки та замінено рекордну кількість мереж.

Пiдгiрна.jpg

17.jpg

технiка_водоканалу.jpg
 

Комунальники Ірпеня почали працювати в нових адміністративних будівлях. Нову адміністративну будівлю відкрили н а території підприємства «УЖКГ «Ірпінь». Покращилися умови праці і для працівників КП «Ірпіньводоканал». Автопарк водоканалу поповнився новою технікою – новим екскаватором вартістю 3,5 млн грн. «Ірпіньводоканал» – одне з небагатьох підприємств Київщини, що може похвалитися такою потужною машиною. Це вже 12-та одиниця техніки, куплена протягом двох років за кошти міста і комунального підприємства.

11.jpg

Ірпінь долучився до Європейської ініціативи з енергоефективності, підписавши у числі 32 українських міст Угоду мерів. Ми продовжили утеплення бюджетних  установ, встановлення LED-ліхтарів та запровадження енергоощадних технологій. В Ірпінській міській раді почав працювати енергоменеджер.

16_(1).jpg

парк_пис_менникiв.JPG

21.jpg

12.jpg
 

2017 рік став знаковим для Ірпеня мистецького. Розпочалося відродження унікальної території Будинку творчості письменників України, ми відкрили ще один парк в місті – парк  письменників. На оновленій центральнiй площі міста  встановили одну з найбільш живописних скульптур в Україні – пам’ятник молодому Тарасу Шевченку. «Подією десятиріччя» стало повернення Будинку культури у комунальну власність Ірпеня, таким чином ми врятували ще одну історичну будівлю від руйнування. Ми провели три великі  заходи всеукраїнського масштабу: книжковий фестиваль «Irpin Book Fest», поетично-бардівський фестиваль «Ірпінський Парнас» і перший художній пленер «Намальований Ірпінь». До Дня Незалежності Ірпінь отримав ще один вагомий подарунок – книгу Анатолія Зборовського «Історія Ірпінського краю», де вперше цілісно подано історичну канву подій Української революції 1917-20-х рр., колективізацію, голодомор, післявоєнний час і сьогоднішній день нашого краю. 

памятник_Шевченку_i_книга_Зборовс_кого.jpg
 

У місті почала працювати Агенція розвитку, ми реалізували півторамільйонний громадський бюджет, Ірпінь гідно прийняв гостей з усієї області на 85-річчя Київщини , почалася процедура налагодження побратимських зв’язків між Ірпенем та американським містом Мілуокі. Ми оголосили про всеукраїнську премію у різних галузях науки та культури, розпочали підготовку до видання масштабної добірки поезій про Ірпінь. І список досягнень та ініціатив можна продовжувати ще довго.


квартири_АТОвцям.jpg


22.jpg

Та що б ми не робили, ми завжди пам' ятаємо про бійців, які своєю мужністю дозволяють нам  розвивати наше місто. Вдячність вимірюється не тільки  меморіальними дошками і алеями Слави, яких, на жаль, у нас стає все більше. Ірпінь – єдине місто в Україні, де учасникам АТО виділено 50 квартир і 200 земельних ділянок. Вперше в Україні Ірпінь фінансово підтримав підприємницькі ініціативи учасників АТО в рамках конкурс « Startup Irpin ». І вже три  переможці  конкурсу: Денис Дудник, Володимир Шиповський і Віталій Івахненко успішно розвивають свою справу.

20.jpg

Попереду новий рік. А отже – нові виклики і нові перемоги. Хочу від усього серця побажати всім нам мудрості, працьовитості та добра в серці. Щиро зичу всім злагоди, добробуту і мирного неба. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]