Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.06.2015 17:22

Головне завдання держави – створити умови для гідної праці та життя

Економіст і політик, народний депутат України (VIII скликання)

Приєднання до клубу багатих країн не робить країну багатою. Європа і світ мають свої економічні інтереси, а Україна свої. Кожна країна бореться за залучення інвестицій, створення робочих місць, ринки збуту своїх товарів. Україна ж поки, через відстутність

Головними соціальними викликами для Львівщини сьогодні, так само як і для всієї України, є зростання цін і тарифів, безробіття, низькі зарплати і пенсії. Можна скільки завгодно говорити про демократичні цінності, вступ до Європейського союзу, виконання вимог МВФ, але чи поліпшить це життя Українців?

Приєднання до клубу багатих країн не робить країну багатою. Європа і світ мають свої економічні інтереси, а Україна свої. Кожна країна бореться за залучення інвестицій, створення робочих місць, ринки збуту своїх товарів. Україна ж поки, через відстутність проукраїнської економічної політики, переважно “пливе за течією”. І цей “дрейф”, цілком очевидно, не здатен привести країну до економічного зростання.

Чого дивуватись, наприклад, що Польщі вигідно імпортувати з України ліс-кругляк і Європа всебічно відстоюватимеме цю “вільну торгівлю”. А Україні було б значно вигідніше не експортувати необроблену деревину за безцінь, а виробляти з неї готову продукцію – меблі, папір, топливні пелети тощо. Бо це робочі місця, експорт, податки. І прийнятий завдяки зусиллям Радикальної партії законопроект 1362 про заборону експорту лісу-кругляка з України має на меті захистити національний економічний інтерес і створити робочі місця у деревообробній галузі в Україні.

Чому дивуватись, що Туреччина радо скуповує український металобрухт, щоб перетворити його на метал та станки і машини? А Україна в цей час випускає переважно заготовку, а не готову продукцію з високою доданою вартістю. Чи має це турбувати Європу? Чи боротиметься Європа за робочі місця та ринки збуту Львівського “Електрону”? Чи все таки ми самі маємо відстоювати власні інтереси?

Чому дивуватись, що українські фахівці та вчені так затребувані за кордоном і що інші країни наполегливо лібералізують ринок праці та запускають програми “імпорту” талантів, щоб залучити українців? Чи повинні ми просто спостерігати за еміграцією наших співвітчизників та депопуляцією України? Ні, ні і ще раз ні!

Ми зобов язані дослухатись до голосу разуму та міжнародного досвіду та зорієнтувати всі зусилля державної влади на подолання безробіття та створення нових робочих місць, запровадження потужних стимулів для залучення інвестицій та масштабне стимулювання експортної експансії українських виробників. Україні потрібен Новий економічний курс! Тільки так ми врятуємо нашу економіку! Тільки так ми прокладемо шлях України до економічного відродження та добробуту громадян!

Радикальна партія ініціювала та домоглася прийняття низки законів, що закладають підвалини Нового курсу. Це є зниження єдиного соціального внеску більш ніж вдвічі з понад 36% до 16%; це і зниження податку на доходи всіх фізичних осіб, хто заробляє менше 17 мінімальних зарплат, до 15% ; це запровадження масштабної енергомодернізації бюджетних установ за рахунок небюджетних інвестицій, яке дозволить економити до 1 млрд м3 газу на рік; це і започаткування реструктуризації державного боргу України, яке покликане заощадити десятки мільярдів гривень щороку. І це тільки початок, бо однодумців та спільників стає все більше. Бо все більше людей розуміють, що ми маємо самі відстоювати власні національні економічні інтереси і що ніхто за нас це не зробить.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]