Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.06.2015 20:17

Україні потрібен новий економічний курс!

Економіст і політик, народний депутат України (VIII скликання)

Стара економічна політика є неефективною, вона не здатна впоратись з викликами, які постають перед Україною. Країні потрібен Новий Економічний Курс! Потрібна ставка не на тотальну приватизацію, продаж cільскогосподарських земель та “модну” дерегуляцію, чи

Україні потрібен новий економічний курс!

         Стара економічна політика є неефективною, вона не здатна впоратись з викликами, які постають перед Україною. Країні потрібен Новий Економічний Курс!

 

Потрібна ставка

1)  не на приватизацію в часи коли державна власніть коштує найменше, коли навіть успішні приватні підприємства не продаються по бажаній ціні;

2)  не на продаж cільскогосподарських земель, коли селяни зубожіли і будуть змушені віддати свою землю за безцінь;

3)  не на “модну” дерегуляцію. Яка там дерегуляція коли кредити коштують по 35%, корупція не зменшилась, на Європейських ринках Україну ніхто не чекає з розпростертими обіймами.

Приватизація, продаж землі та дерегуляція – хибні економічні пріоритети. Така політика не виведе Україну з економічної прірви.

Справжні економічні пріоритети, які мають бути на табло Міністра економіки, Премєр-міністра, Президента та Парламенту:

1) робочі місця,      2) інвестиції,      3) експорт,      4) податки!

Коли інфляція складає майже 60%, гривня знецінилася більш ніж вдвічі, безробіття перевалило за 10%, капітальні інвестиції та оборот роздрібної торгівлі впали практично на 25%, а кредити коштують близько 35% – час бити в набат. Це вже не криза, це глибока та затяжна економічна рецесія. І для її подолання необхідні не просто реформи, а справжня радикальна структурна трансформація економіки та суспільства. Необхідно звернутись в тому числі до досвіду подолання Великої Депресії в США за часів президенства Франкліна Рузвельта.

         Економічні показники демонструють, що справа не просто в зубожінні населення через шокову девальвацію гривні та драконівському зростанні цін через критичну імпортозалежність. Справа в тому, що відсутність проактивної економічної та промислової політики прирекає державу на подальший дрейф до економічної прірви. Не маємо права цього допустити!

 Ми зобов’язані дослухатись до голосу розуму та міжнародного досвіду та зорієнтувати всі зусилля державної влади на подолання безробіття та створення нових робочих місць, запровадження потужних стимулів для залучення інвестицій та масштабне стимулювання експортної експансії українських виробників, на енергоефективну модернізацію та інноваційний розвиток. Тільки так ми врятуємо нашу економіку! Тільки так ми прокладемо шлях України до економічного відродження та добробуту громадян!

Для виправлення ситуації потрібні не гіпотези про “зростання економіки вже наступного року”. Економічний ріст не береться з повітря! Потрібне реальне впровадження в життя моделі промислової політики, в тому числі, через створення експортно-кредитного агентства, державного банку розвитку, мережі індустріальних парків, фонду підтримки малого бізнесу, преференцій при держзакупівлях для вітчизняних виробників, особливо для малого бізнесу, переорієнтацію системи освіти на потреби реального сектору економіки... 

І ми разом з Радикальною партією та колегами-однодумцями з інших фракцій будемо послідовно реалізовувати саме таку політику! 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]