Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.04.2023 08:03

Як Міністерство юстиції сприяє укріпленню військової інфраструктури Збройних Сил України

Керівник Офісу протидії рейдерству Міністерства юстиції України

"Антирейдерські" кейси щодо захисту майна військової інфраструктури

Захист суверенітету і територіальної цілісності України є найважливішими функціями держави, що покладаються на Збройні Сили України.

Реалізацію цих положень, закріплених у 1996 році в Конституції України, ми щоденно спостерігаємо в режимі реального часу, адже кожен день записується нова сторінка звитяги нашого війська та героїчної боротьби Українського народу з державою-терористом.

Щоденно ми чуємо новини щодо військової допомоги країн-партнерів, опанування нашими військовими сучасної техніки.

З метою створення належних умов для відновлення територіальної цілісності нашої держави та звільнення нашої землі від окупантів, держава постійно працює не лише над питаннями озброєння, поповнення підрозділів фахівцями, опанування нашими військовими сучасної техніки, але й над укріпленням військової інфраструктури Збройних Сил України та поверненням незаконно захопленого майна Міністерства оборони України, що має забезпечувати розміщення та навчання наших військових.    

До цієї роботи долучився і Офіс протидії рейдерству Міністерства юстиції України, забезпечуючи розгляд скарг на реєстраційні дії, вчинені щодо нерухомого майна Міністерства оборони України, у тому числі будівель військових містечок, а також земель, що забезпечують функціонування військової інфраструктури.

На жаль, майно Міністерства оборони України стає об’єктом незаконного привласнення навіть під час повномасштабної агресії проти України.

Лише у 2022 році держава завдяки спільній роботі Міністерства оборони України, Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, військової прокуратури та Офісу протидії рейдерству Міністерства юстиції України повернуто понад 6 тис. га земельних ділянок.

За результатами розгляду тільки однієї зі скарг Мін’юстом було скасовано незаконну державну реєстрацію кількох об’єктів нерухомого майна на Тернопільщині загальною площею 7 000 кв. м. Це дало змогу зареєструвати право власності на зазначене майно за Міністерством оборони України.

За обставинами іншої скарги об’єктом реєстраційного рейдерства стала будівля у місті Києві, що належала Міністерству оборони України. Незаконно перереєструвавши  будівлю, рейдери перейшли до захоплення й земельної ділянки під будівлею.

Внаслідок спільних зусиль Міністерства оборони України, Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру та Офісу протидії рейдерству Міністерства юстиції України незаконні реєстраційні дії були скасовані.

Нерухоме майно, яке вдалось повернути державі, вже забезпечує потреби підрозділів Збройних Сил України задля нашої перемоги.  

Наведені приклади успішної протидії колосальним за масштабом і зухвалістю зазіханням на військове майно мають запевнити всіх бажаючих нажитися за рахунок військових, що вони будуть отримувати відсіч від держави не менш ефективну ніж та, яку наші військові надають окупантам на полі бою.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи