Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.10.2016 16:16

Протягом двох минулих тижнів армія отримала допомогу на суму 804 тисяч

Засновник волонтерського руху "Повернися живим"

Завдяки вам, хто надсилав нам кошти, допомогли як тим підрозділам, що вже понад півроку на передовій, так і новим, після ротації, проте у не менш небезпечних ділянках. І через деякий час хлопці поділилися історією, у якій нічна оптика зіграла ключову роль.


Протягом двох минулих тижні армія отримала допомогу на суму 804 тисячі гривень.

Завдяки вам, хто надсилав нам кошти, допомогли як тим підрозділам, що вже понад півроку на передовій, так і новим, після ротації, проте у не менш небезпечних ділянках.
І через деякий час хлопці поділилися історією, у якій нічна оптика зіграла ключову роль.

Кілька росіян змогли підійти не просто до наших позицій, а їм вдалося зайти за них на одній з ділянок фронту у районі Авдіївки. Можливо їм допомогло те, що вони знають територію краще за наших військових, які після ротації потрапили на передову саме в цій місцевості. Можливо вони необгрунтовано повелися зухвало. В результаті, їх помітили, відбувся бій. Ворога відступив.З нашої сторони обійшлось без втрат.

Основним у цій історії є те, що росіян помітили саме завдяки тепловізорам, які ви допомагаєте придбати. Бо, насправді, результат проходу ДРГ в тил наших позицій міг бути зовсім плачевним.

За два минулих тижні кілька бригад отримали нічну оптику, аби мати змогу помічати ворога і вчасно реагувати:
3 батальйон 30 бригади має тепер тепловізор Pulsar HD19S з германієвою лінзою з фокусною лінзою 100 мм.

У два батальйони 54 бригади ми відвезли два тепловізори Pulsar Quantum XD38S, тепловізор Pulsar Quantum XD50S та далекомір Yukon LRS-1000.

13 батальйону 58 бригади передали планшет.

92 бригаді передали три тепловізори Pulsar Quantum HD50S, два Pulsar Quantum XD50S, один Pulsar Quantum HD38S та далекомір Leica Rangemaster CRF 1600-B.

Окрім цього, на суму 31 345 гривень було закуплено та передано запчастин для ремонту транспорту 3 полку спецпризначення, 30 бригади та для в/ч А 2424.

Це одна з маленьких щоденних і буденних історій. І один з наших звітів, які без вас не виходило б втілювати в життя.

Наші бійці в цей день залишилися всі живі. Це саме заслуга тих, хто приніс кілька сотень гривень нам у офіс або перерахував на картку. Це історія бригади, яка вберегла своїх бійців у перші дні після ротації.

У них ще багато потреб і не лише у тепловізорах і прицілах. Вони знову "втягуються" у війну після полігонів і злагоджень. І те, що втрат немає допомагає їм залишатися сильними морально.
Кожна ваша гривня, кожна справа, спрямована на порятунок бійців - це перемога нашої армії.

Продовжуємо працювати далі, у нас з вами виходить, значить все робимо правильно: https://goo.gl/kfkcqN.

Daria Bura
Фото: Андрій Римарук

Проект "Повернись живим"


Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]