Про автора

Сергій Мариняко Директор Миколаївської філії державного підприємства «Науково-дослідний інститут проектування та реконструкції»

Професійна діяльність. Січень 2014 – директор Миколаївської філії державного підприємства «Науково-дослідний інститут проектування та реконструкції». Санація фінансового стану, погашення заборгованості із зарплати та перед державними цільовими фондами, зміна портфеля замовлень з неплатоспроможних бюджетних структур сфери ЖКГ, освіти та охорони здоров'я на платоспроможних замовників промсектору та морегосподарського комплексу. Реорганізація, зміна профільних спеціалістів.

Замовлення, що виконуються:
- генеральний проєктувальник Миколаївського глиноземного заводу за програмою збільшення виробничої потужності до 1,7 млн т на рік;
- реконструкція виробничих потужностей компанії Dyckerhoff Ukraine ПАТ «Югцемент» з адаптацією імпортних матеріалів та обладнання;
- робочий проєкт термінала з перевалки вугілля потужністю 1 млн т рік МСП «Ніка-Тера»; - обстеження та паспортизація будівель та споруд, експертиза проєктів.

Березень 2010 р. – січень 2014 р. - підприємець, засновник групи компаній із проєктування та будівництва у м. Миколаєві. Обсяг укладених контрактів до 2015 р.

Серпень 1992 р. – березень 2010 р. - співзасновник та керуючий партнер групи компаній «Прогресбуд» (Миколаїв, Одеса, Київ).

Основні напрямки діяльності за періодами: Лютий 2003 р. – березень 2010 р. - управління будівельним департаментом компанії, в основу діяльності якої було покладено комплексний підхід, що включає придбання земельних ділянок, проєктування, отримання необхідної дозвільної документації, будівництво та подальшу реалізацію об'єктів, а також їхнє подальше обслуговування. Займаний сегмент ринку будівництва в Одесі 32-33%, введення в експлуатацію 200-250 тис.м2 житлової та комерційної нерухомості щорічно, у 2007-2008 роках. ведення робіт на 18 будівельних майданчиках загальною площею 650 тис м2 одночасно, у проєктний та передпроєктній розробці – до 40 перспективних об'єктів. Кількість зайнятих у компанії – бл. 3500 чол. Виконання власними силами всіх видів загальнобудівельних та більшої частини спеціальних видів робіт. Забезпечення виробничих потреб власним виробництвом залізобетонних виробів, металоконструкцій та товарного бетону на двох виробничих майданчиках. Власний парк баштових кранів, бетоновозів та іншої техніки.

Червень 2000 р. – лютий 2003 р. - участь у держпрограмі будівництва житла для військовослужбовців як оператор та генпідрядник. Запроєктовано, збудовано та здано в експлуатацію 65 житлових будинків загальної пл. 400 тис м2 у 12 областях України. Виконано низку замовлень на комерційне проєктування, у т.ч. проєкт триразового збільшення потужності виробництва Миколаївського пивзаводу «Янтар» компанії «САНінБЄВ».

Серпень 1992 р. - червень 2000 р. - комерційна діяльність, робота оператора з реалізації форвардних товарообмінних контрактів паливо\зерно, експорт зернових в обсягах, що дозволили увійти до рейтингу 10 найбільших експортерів України 1997 року (основні покупці: “GLENCORE CRAIN”, “NIDERA”, “F.J.Elsner co”), постачання продукції українських підприємств машинобудування дочірнім компаніям "Газпрому".

Освіта. Одеський Державний Університет, історичний факультет, 1990.

Контакти
E-mail: [email protected]