Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.

Підпису - ЄС! - таку акцію організували громадські активісти з метою спонукати Януковича до підписання Угоди про асоціацію з ЄС

Підпису - ЄС! - це лозунг сьогоднішньої акції, що стартувала у Києві на Майдані Незалежності. Громадянам України пропонується передати свою ручку для президента Януковича, аби він зміг підписати Угоду про асоціацію з ЄС.
Придумали цю акцію активісти руху "Ми - європейці!" Денис Самигін та Артем Соколенко. Ідеологія проста - як би ми не відносилися до непопулярного президента Януковича, ми маємо допомогти йому поставити підпис на Угоді про асоціацію з ЄС.
Я вважаю, що загалом це правильно. Зараз модно порівнювати економічний зиск від вступу України у ЄС та МС. При цьому противники і прихильники євроінтеграції мають розбіжності в розрахунках у добрий десяток мільярдів доларів. Це свідчення того, що ставитися до цих розрахунків варто вельми скептично. Тому я б навіть не про економіку говорив, а про європейські цінності: свободу, справедливість, рівність перед законом, нетерпимість до корупції, право власності та багато інших речей, які дозволяють громадянам ЄС почуватися комфортно та безпечно.
На акції було весело - після короткого вступного спічу Наталки Соколенко та роздачі інтерв'ю журналістам ми пішли в народ і стали збирати ручки. Взагалі це була скажена ідея - мало хто носить ручку з собою, але за перші пятнадцять хвилин ми з Любою Акуленко зібрали з семи перехожих три ручки й один погризений олівець! Цей олівець був такий дорогий його власнику - українцю Володимиру, що багато років живе у Росії та говорить з сильним російським акцентом, що той ледве з ним розлучився)) Проте у питанні євроінтеграції Володимир був твердим: "нужное дело!". Після цього ручки від київських студентів та молодої пари з морозивом сприймалися як належне. І взагалі, противників євроінтеграції на Майдані ми за півгодини не знайшли. Може, погано шукали, а може все-таки хибна статистика у Медведчука з Симоненком)))


Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]