Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.12.2016 17:53

Приватбанк і війна

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Немає жодного сумніву, що доля депозитів і кредитів багатьох українців, те, як далі працюватиме сервіс «Приват24» і тому подібне – дуже важливі питання для громадян.Та поряд – війна, яка апріорі не може стояти на другому місці ні для громади, ні для влади,

Другу добу поспіль все, що українцям пропонують знати і за що перейматися – це Приватбанк. Ледь не кожна друга новина чи сюжет провідних інформагентств – Приватбанк. Про нього говорять президент, прем’єр, а крім них – всі інші. Між тим, на Донбасі вчора відбулось найбільше за останніх пів року загострення ситуації. 6 українських військовослужбовців було вбито, ще близько 20 поранено. І це лише згідно з офіційною інформацією. Реальні масштаби втрат широкому загалу залишаються невідомими.

Бої, точніше обстріли з крупнокаліберної зброї, й досі тривають під Дебальцевим, в районі так званої Світлодарської дуги. Крім того, бойові дії активізувалися фактично вздовж усієї лінії фронту, найбільше – на Донецькому та Маріупольському напрямках. Звісно, з цього новини не вийде. Війна вже надто сильно усіх втомила, щоб кожна нова звістка про втрати викликала якесь пожвавлення в суспільстві. Тим не менше, вмирають наші громадяни, це проблема, яка однаково стосується усіх нас, якщо ми живемо і хочемо жити в цій державі.

Немає жодного сумніву, що доля депозитів і кредитів багатьох українців, те, як далі працюватиме сервіс «Приват24» і тому подібне – дуже важливі питання для громадян. Ніхто не ставить під сумнів системну роль Приватбанку в стабільності фінансової системи України. Та поряд – війна, яка апріорі не може стояти на другому місці ні для громади, ні для влади, ні для ЗМІ.

Загалом же ця ситуація тільки зайвий раз підтверджує: в сучасному світі відбувається і має значення не те, що відбувається насправді і є дійсно суттєвим, а те, про що ми дізнаємося з медіа як про існуюче і важливе. Ми лише споживаємо події навколо нас, котрі селекціонують засоби масової інформації. Тому на них значною мірою лежить моральна відповідальність за те, про що дізнаються громадяни як про важливе і першочергове, а про що – як значуще, та все ж другорядне в даних умовах. Війна - справа всіх, а не ПРИВАТна справа кожного. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]