Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.07.2016 16:13

Перемога громади Коцюбинського на проміжних виборах

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Це саме той випадок, коли за короткий час місцева громада зуміла розгледіти, хто є хто, і на проміжних виборах сформувати новий орган місцевого самоврядування, який віднині буде спроможний захистити територію Коцюбинського від зазіхань господарів інших нас

Селище Коцюбинське, що знаходиться під Києвом, за останні пів року стало об’єктом підвищеної уваги громадськості і навіть великої політики. Враховуючи надто привабливе розташування, цей населений пункт після минулорічних місцевих виборів перетворився на арену запеклої боротьби між тамтешніми активістами і представниками партії «Нові обличчя». Останні, отримавши більшість депутатських мандатів селищної ради (17 із 26) в жовтні 2015-го, здійснили кілька спроб скинути голову місцевої ради Ольгу Матюшину, яку обрали не від «Нових облич». При цьому депутатів партії мера Ірпеня неодноразово звинувачували у спробах приєднати селище до самого Ірпеня з метою забудови лісових зон Коцюбинського. Нерівне протистояння призвело фактично до перевороту в місцевій раді, внаслідок чого Верховна Рада прийняла рішення про її розпуск і оголошення позачергових виборів.

Перші результати голосування показують, що, незважаючи на використаний адмінресурс, великі кошти на рекламу і піар за рахунок місцевого бюджету, «Новим обличчям» не вдалося підтвердити свою владу у селищі демократичним виборчим шляхом. Якщо на виборах пів року тому вони отримали 17 мандатів, то тепер змогли здобути лише 11. Водночас активісти цього разу збільшили своє представництво з 4 до 10 місць (разом з головою ради Матюшиною – 11 мандатів). Це саме той випадок, коли за короткий час місцева громада зуміла розгледіти, хто є хто, і на проміжних виборах сформувати новий орган місцевого самоврядування, який віднині буде спроможний захистити територію Коцюбинського від зазіхань господарів інших населених пунктів. Цього разу громада провалила підступний бізнес-план ірпінського міського голови з незаконного розширення своєї вотчини за рахунок свого селища. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]