Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.04.2016 13:24

Україні вигідно, щоб Росія будувала керченський міст

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Попри те, що поява останнього зведе нанівець будь-яку економічну блокаду Криму, для Москви реалізація такого проекту – це значно серйозніша «блокада».

Можливо, це прозвучить дивно, але Україні вигідно, щоб Росія продовжувала будівництво керченського мосту. Попри те, що поява останнього зведе нанівець будь-яку економічну блокаду Криму, для Москви реалізація такого проекту – це значно серйозніша «блокада».

Десятки мільярдів рублів, витрачені на спорудження мосту при падінні російської економіки, матимуть хіба що символічний ефект – щось на кшталт «з’єднання землі руської». В іншому – це непосильна ніша для російського бюджету.

По суті, Кремль сьогодні банально повторює хиби радянських керманичів. Свого часу СРСР вже будував Байкало-Амурську магістраль, грав у «зоряні війни» (космічна гонка), гонку озброєнь із Заходом тощо. Все це – лише матеріал для пропаганди, пропагандистські символи, які в умовах падаючої сировинної економіки хоч і піднімають «дух народу», але остаточно нищать добробут населення і шанси країни збудувати ефективне господарство.

Російську економіку не знищать ніякі санкції. Її зруйнує російська влада. Адже замість того, щоб розвивати свій потенціал, кремлівські лідери виснажують його живленням пропагандистських символів величі і могутності. Економіка в Росії – служниця пропаганди, а не суспільного добробуту. Щоб залишатися «великою імперією» і «світовою державою», підтримувати високу довіру громадян до влади і консолідацію суспільства довкола цінностей «руського світу», РФ потрібно втілювати смертельні для економіки мегапроекти, такі як керченський міст, які самі по собі вже є мегасанкцією.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]