Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.03.2016 18:13

Хто буде наступним прем'єром?

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Фактично з початку цього року доля прем’єрського крісла Арсенія Яценюка висить на волосинці.

Фактично з початку цього року доля прем’єрського крісла Арсенія Яценюка висить на волосинці. Вже кілька тижнів поспіль головною інтригою в країні залишається кандидатура нового прем’єра, який може змінити нинішнього. Чиї тільки імена не згадують численні анонімні джерела інформаційних видань – Яресько, Гройсмана, Турчинова, Саакашвілі і навіть поляка Бельцеровича. Раз по раз доводиться чути, як непросто вести переговори з потенційними прем’єрами – кожен ставить свої умови, пропонує власних міністрів, висуває ультиматуми тощо. Одним словом, кожного треба вмовляти, жертвуючи чиїмись партійними або особистими інтересами. Крім того, масла у вогонь підливають ще й зовнішні партнери, мовляв, тому кандидату не довіряємо, цей некомпетентний, а той взагалі не технократ.

Ситуація б сто відсотків знову зайшла в глухий кут, якби не трапилося диво – знайшовся кандидат, який без всяких умов готовий зайняти нелегку прем’єрську нішу. Якось аж надто несподівано екс-прем’єр Микола Азаров запропонував нинішньому прем’єру нескромне парі: він знову очолює уряд замість Яценюка і вже за два роки повертає країні земний рай часів Януковича. Там буде все: і високі пенсії з зарплатами, і мир зі стабільністю, і старі тарифи зі старим курсом гривні. Що ж до підтримки ззовні, то протекція принаймні однієї країни Миколі Яновичу точно гарантована. Схоже, рецепт виходу із політичної кризи знайдено! Тепер тільки залишається дочекатися, поки Янукович запропонує парі Порошенку…

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]