Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.02.2016 17:54

Навіщо оприлюднили стенограму РНБО?

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Чимало популістів не припиняють розповідати, що, якби не здали Крим без жодного пострілу, то не було б війни на Донбасі.

Після оприлюднення стенограми засідання РНБО, присвяченого початку анексії Криму Росією в лютому 2014 року, факт розсекречення документу почали називати злочином, політичною маніпуляцією, чорним піаром для окремих політиків і т.д. Тобто дехто намагається переконати суспільство в тому, що цей крок є виключно спробою дискредитації політичних опонентів діючої влади.

Однак прихильники цієї точки зору чомусь не згадують, що питання оприлюднення стенограми того засідання систематично піднімалося з часу його проведення два роки тому. І робилося це не просто так, адже тоді політична еліта країна вирішувала долю всієї держави, і суспільство має право знати, наскільки правильним і обґрунтованим було це рішення. Зрештою, внаслідок цього рішення Україна без найменшого опору здала частину власної території, після чого ще й була втягнута у кровопролитну війну. Тож не має ані найменшого сумніву, що за подібні кроки мають відповідати всі, хто наполіг на обраному варіанті дій. Це справедливо, і не варто приплітати сюди забагато політики.

Крім того, чимало популістів не припиняють розповідати, що, якби не здали Крим без жодного пострілу, то не було б війни на Донбасі. Ну, принаймні тепер вони точно знатимуть, на чию адресу звертати свої гнівні тиради. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]