Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.01.2016 12:57

Як блокада зміцнює "рускій мір"

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Путін розпорядився провести телефонне опитування кримчан з метою визначити, чи підтримує населення окупованого півострова укладення нового енергетичного контракту з Києвом, якщо в тексті угоди Крим буде визнано українським.

Путін розпорядився провести телефонне опитування кримчан з метою визначити, чи підтримує населення окупованого півострова укладення нового енергетичного контракту з Києвом, якщо в тексті угоди Крим буде визнано українським. Іншими словами, чи погодяться кримчани на формальну приналежність до України в обмін на електроенергію. В результаті опитування, 93% респондентів відмовилися від українського світла на користь «русского міра».

Фактично це відповідь на спроби блокадними методами повернути Крим до складу України. Вихована пропагандою масова свідомість «русского міра» влаштована за принципом: чим гірше, тим краще. Тобто, чим більше тиснуть «вороги», тим більше підтверджується правильність вибраного цивілізаційного шляху. Ця глибока емоційна переконаність представників «русского міра» у своїй правоті, в істинності своїх цінностей лише зміцнюється завдяки обмеженням, санкціям і блокадам. Тому поки Кремль володіє централізованою монополією на світогляд і ціннісну картину світу кримчан, поки російська пропаганда здатна уміло переконувати їх, що заради духовних скріп можна відмовитися від усіх можливих благ, прав і свободи, доти повернути Крим буде неможливо.

Відтак економічна блокада Криму необхідна лише в контексті нанесення збитків хиткій російській економіці, колапс якої здатен похитнути і політичний режим Путіна. Тільки тоді з’явиться реальний шанс деокупації півострова. Але ті, хто вважають, що погіршення умов життя, відсутність, світла, води, їжі і зарплат змусять кримчан схаменутися і слізно благати Україну прийняти їх назад, сильно помиляються. До тих пір, поки ми не отримаємо доступ до їх умів, навіть гуманітарна катастрофа не переконає мешканців Криму, як і всіх росіян, в тому, що вони живуть у світі тотального обману. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]