Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.11.2015 17:23

Мета економічної блокади Криму

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Довкола громадської блокади окупованого Росією півострова точиться чимало дискусій.Однак, попри всю небезпеку, блокада захопленої території потрібна хоча б тому, що жодних інших засобів боротьби за повернення Криму сьогодні просто не існує.

Довкола громадської блокади окупованого Росією півострова точиться чимало дискусій. Існують свої аргументовані «за» і «проти» таких дій. Очевидно, без наслідків, в тому числі негативних, для України блокадна політика не мине. В ній приховано не лише економічні ризики, але й конкретні загрози ззовні, адже складно передбачити, до яких кроків у відповідь вдасться Росія.

Однак, попри всю небезпеку, блокада захопленої території потрібна хоча б тому, що жодних інших засобів боротьби за повернення Криму сьогодні просто не існує.

Інтерес міжнародного співтовариства до проблеми окупації Криму Росією поступово згасає на фоні появи нових точок геополітичного напруження в світі. Сьогодні навіть агресія Москви на Донбасі відійшла на другий план через сирійську кампанію Кремля. Про анексований Крим в цій ситуації не варто й говорити.

В той час, коли відновлення суверенітету України на території Донбасу врегульоване текстом Мінських угод, то жодного формального документу, який би передбачав можливість повернення Криму не існує. При цьому з офіційних заяв європейських політиків слідує, що Захід готовий відновити партнерські відносини з Росією вже після виконання Мінську-2. Очевидно також і те, що жодних нових санкцій чи іншого додаткового тиску на Москву через Крим ніхто застосовувати не збирається.

Відтак ця проблема дуже швидко може банально забутися. Щоб цього не допустити, Україна має докласти всіх можливих зусиль для реанімації питання Криму на міжнародній арені. Наразі кращого інструменту, ніж комплексна блокада окупованого півострова, для цього не знайти. Адже ми змусимо агресора нести чималі збитки і водночас заново привернемо увагу світової спільноти до факту загарбання української території сусідньою державою.

Зі свого боку, складність становища, в яке потрапить Росія зі своїм новим «федеральним округом», змушуватиме її йти на пошук компромісу з Києвом, внаслідок чого в нас можуть з’явитися додаткові можливості для тиску на Москву.

Для досягнення максимального ефекту від блокади уряд має досконало вивчити всі необхідні чинники і умови з тим, щоб розробити послідовний план припинення транспортної, продовольчої та енергетичної комунікації з Кримом. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]