Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.11.2015 15:40

Крах радянської мрії Москви

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Схоже, історична ностальгія за Радянським Союзом характерна тільки для Росії, тоді як інші країни пострадянського простору не просто не сумують за минулим, але і вимагають відшкодування збитків за нього.

Схоже, історична ностальгія за Радянським Союзом характерна тільки для Росії, тоді як інші країни  пострадянського простору не просто не сумують за минулим, але і вимагають відшкодування збитків за нього.

Декілька місяців тому у Молдові вирішили створити військовий музей радянської окупації, що сильно обурило Москву, а сьогодні країни Балтії вимагають від Кремля відшкодувати збитки за окупацію СРСР. Останні навіть підготували юридичну базу для обґрунтування своїх претензій. Це показує, що ностальгічні пориви Москви не знаходять підтримки більшості колишніх республік.  Заяви про розпад Союзу як найбільшу геополітичну катастрофу ХХ століття або про притягнення до відповідальності винних у розпаді наддержави викликають хіба що посмішку та обурення вже давно незалежних країн. Повернути в обійми Москви їх не зможуть ні кремлівські тиск і шантаж, ні, тим більше, - російська пропаганда.

На відміну від погрузлої у минулому Росії, країни колишньої радянської імперії вийшли на шлях впровадження демократичних інститутів, правової системи та ринкової економіки. Окремі з них вже досягли чималих успіхів, деякі – лише вчаться демократії, але з надією дивляться у майбутнє. І тільки Росія живе минулим. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]