Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.06.2015 12:18

Громадська рада при КМДА – кишенькова компанія для мера?

Голова Асоціації власників малого та середнього бізнесу

Днями сталася чергова демонстрація свавілля та потурання норм закону з боку Київської міської державної адміністрації. Мова йде про створення Громадської ради при КМДА.

Днями сталася чергова демонстрація свавілля та потурання норм закону з боку Київської міської державної адміністрації. Мова йде про створення Громадської ради при КМДА.

Як передбачено чинною Постановою Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 року № 996, з 23 березня Департамент суспільних комунікацій розпочав процедуру формування Громадської ради на 2015 – 2017 роки. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики», нашою організацією «Громадська спілка «Асоціація власників малого та середнього бізнесу м. Києва» був поданий повний перелік необхідних документів задля включення мене, як Голову Асоціації, до учасників установчих зборів по формуванню нового складу Громадської Ради. Документи були подані вчасно і у належному вигляді.

Напередодні засідання установчих зборів нам стало відомо, що я відсутній у реєстрі делегованих представників ІГС, які включені до складу учасників Установчих зборів.

По-перше: як можна не долучати Голову профільної Асоціації до громадських обговорень щодо ситуації в столиці у той самий час як мер Кличко декларує всебічну підтримку малого середнього бізнесу і навіть підписує відповідні тристоронні документи? 

По-друге. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики»:

-    у   разі   виявлення   невідповідності   документів,  поданих інститутом  громадянського  суспільства,  встановленим  вимогам,  ініціативна  група  не  пізніше  ніж  за  15 календарних  днів до  проведення  установчих зборів письмово та в електронній   формі   інформує   про  це  інститут  громадянського суспільства   з   пропозицією   щодо  їх  усунення  протягом  семи календарних днів.

-    за  результатами  перевірки  документів,  поданих інститутами громадянського  суспільства,  на  відповідність  встановленим  вимогам,  ініціативна  група  складає  за  сім календарних днів до проведення установчих зборів список кандидатів до  складу  громадської ради, які  братимуть участь в установчих зборах, та список представників інститутів  громадянського суспільства, яким  відмовлено  в  участі  в установчих зборах, із зазначенням підстави для відмови.

-    список представників інститутів громадянського суспільства, яким відмовлено в участі в установчих зборах,  із  зазначенням  підстави  для  відмови, оприлюднюються не пізніше ніж за три робочих дні до проведення  установчих зборів на офіційному веб-сайті органу та в інший прийнятний спосіб.

Чи треба говорити, що жодна з цих вищевикладених дій не була вчинена? При прийомі документів їх ретельно передивилися, невідповідності не виявили, нічого додатково не затребували. Жодних списків, не кажучи вже про причини відмови, ні за сім, на зі три дні на сайті КМДА не було. Складається враження, що група товаришів зібралася і за день до проведення установчих зборів порахувала на пальцях «цього беремо, цього не беремо».

В КМДА створюється кишенькова компанія – клуб любителів Кличка, а не консультативно-дорадча структура київської громади.

Я звертаюся до Голови КМДА В.Кличка з вимогою не визнавати установче засідання Громадської ради, не надавати приміщення для її засідань, не публікувати інформацію щодо її затвердження та діяльності на сайті КМДА та не затверджувати протокол установчого засідання Громадської ради від 5 червня 2015р.

В іншому випадку наша організація буде змушена звернутись до суду, оскільки проігноровано норми законодавства та волю киян.


Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]