Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.12.2015 15:41

Нові підходи в діяльності державної служби

Екснародний депутат Верховної Ради України

З’явиться можливість соціальних ліфтів, коли державні посади займатимуть не ставленики чинної влади, а переможці відкритих конкурсів

Надважливий Закон України "Про державну службу" (№2490), над яким півтора роки працював профільний комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування із залученням широкого кола експертів, буде винесений на голосування на  наступному пленарному тижні.

Згідно закону передбачається виключно конкурсний відбір на усі посади державної служби, у якому зможе брати участь кожен охочий. З’явиться можливість соціальних ліфтів, коли державні посади займатимуть не ставленики чинної влади, а переможці відкритих конкурсів. Чиновників обиратиме Комісія з питань вищого корпусу державної служби, яка на третину складатиметься із представників громадськості.

Дія закону поширюватиметься на посади в секретаріаті Кабміну, Адміністрації Президента, апараті РНБО, апараті Верховної Ради, секретаріаті Конституційного суду, секретаріаті Вищої ради юстиції, Центральної виборчої комісії, Рахунковій палаті, в міністерствах та інших центральних органах виконавчої влади та державних колегіальних органах, а також їх територіальних органах, місцевих державних адміністраціях.

Новацією закону є розмежування політичних та адміністративних посад, що також ґрунтується на світовому досвіді.

11.jpg

Основний принцип діяльності – правонаступництво. Політики розробляють стратегію розвитку тієї чи іншої сфери, службовці – втілювати у життя розроблені підходи. У разі зміни міністра, державний секретар продовжуватиме впроваджувати започатковані напрацювання до моменту зміни та затвердження загальних підходів новим міністром. 

12.jpg

Підтримую ухвалення нового ЗУ «Про державну службу», що є однією із найважливіших позицій Коаліційної Угоди та сприятиме створенню в Україні професійної та політично неупередженої державної служби.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]