Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.06.2015 12:44

Створення Громадських організацій для захисту прав учасників АТО

Екснародний депутат Верховної Ради України

В рамках роботи на виборчому окрузі №18 Вінницької області (Немирівський, Погребищенський, Іллінецький, Липовецький та Оратівський райони) народний депутат України Руслан Демчак провів зустрічі із учасниками АТО в кожному районі

В рамках роботи на виборчому окрузі №18 Вінницької області (Немирівський, Погребищенський, Іллінецький, Липовецький та Оратівський райони) народний депутат України Руслан Демчак провів зустрічі із учасниками АТО в кожному районі.

 

«Питаннями учасників АТО є запити щодо надання пільг на житлово-комунальні послуги, можливість виділення земельних ділянок та покупки житла за пільговими умовами чи за рахунок державного бюджету, а також врегулювання видачі посвідчень учасників бойових дій. На зустрічах зазвичай присутні начальники районних  відділів Держземагенства та керівники районів, що дає можливість оперативно приймати рішення щодо окремих питань бійців», - пояснює народний депутат.  

 

В процесі дискусій по вирішенню питань учасників АТО, виникла ініціатива щодо створення в кожному районі Громадських організацій для захисту прав учасників АТО, які потім мають бути зареєстровані районними органами влади, як ветеранські організації.

 

Руслан Демчак зазначає: «Безумовно, сьогодні всі допомагають учасникам АТО: волонтери, депутати обласної ради,  керівники виконавчої влади районів, і тим не менш, у людей що повертаються із АТО, а також членів загиблих виникає чимало запитань. Це і фінансова допомога, і юридична, і психологічна, і сприяння у працевлаштуванні, і звільнення від сплати комунальних послуг. Громадські організації для захисту прав учасників АТО, будуть очолюватись учасниками АТО. Такі організації мають стати тим «вікном», де людина  отримає актуальну інформацію щодо необхідного порядку дій, а в ідеалі оперативне включення всіх необхідних структур та органів влади у вирішення питання учасника АТО».

 

Руслан Демчак також виступив із ініціативою надрукувати та розповсюдити серед учасників АТО округу інформаційні брошури «На допомогу захисникам Батьківщини: права і пільги для учасників АТО та членів їх сімей – підстави та порядок отримання, рекомендації, довідкова інформація», які були розроблені за підтримки Міністерства соціальної політики та американською компанією FMI. Для України така брошура є  соціально важливою ініціативою та є першою найбільш повною та актуальною з цієї тематики.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]