Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.09.2017 11:12

Інвестиційні мантри

Лідер Громадської ініціативи "Розвиток Середнього класу"

Економіці України потрібні значні інвестиції. Але, для їх заохочення, хоч щось системно повинна зробити влада.

Прем'єр Гройсман видав чергову мантру, незрозуміло на кого розраховану, - чи то на наївного зовнішнього споживача, чи то на довірливого внутрішнього: «Закликаю всіх інвестувати, тому що навряд чи ми зможемо знайти на карті сучасної Європи і навіть світу країни, які можуть забезпечити таке економічне зростання, яке буде демонструвати Україна ».

Основа зростання економіки країни, - це інвестиції в основний капітал держави. Це загальновідомо. Без інвестицій зростання економіки не буде.

Але, інвестиції приходять туди, де інвестори очікують повернення вкладених коштів, і привабливу прибутковість вкладеного капіталу.

Що системно зроблено владою в країні за останні кілька років, щоб зацікавити великих інвесторів і залучити багатомільярдні інвестиції в Україну?

Побудований потужний внутрішньоукраїнський споживчий ринок, який готовий жадібно проковтнути нові товари і послуги, які будуть вироблені на підприємствах з новими інвестиціями?

Проведена урядом системна робота на зовнішніх ринках, і створені умови для значного збільшення експорту, куди підуть товари і послуги, вироблені на підприємствах з новими інвестиціями?

Розроблена багаторічна стратегічна Програма економічного розвитку України, що показує шляхи реформування технологічно відсталих галузей економіки України, і дає чітку відповідь інвесторам: куди пріоритетно вкладати інвестиції, і яка може бути їх рентабельність?

В Україні створена безумовна система верховенства права: правоохоронна і судова системи, що дає гарантії безпеки інвесторам по вкладеному капіталу і придбаної власності?

Насправді ці, та багато інших, аналогічних, питання є абсолютно риторичними, тому, що і ми знаємо на них відповіді, і «наївний» інвестор, який ніколи не захоче ризикувати мільярдами, не зробивши попередній економічний і правовий аудит.

Так на що, або на кого розраховані мантри Прем'єра?

І, якщо вже обіцяти економічний «рай» інвесторам, то може самим, спочатку, провести комплекс системних заходів щодо створення умов для залучення інвестицій?

Але, для цього потрібні знання, бажання і чіткі економічні та соціальні цілі.

А не паси з екрану, для зомбування телепузиків ...

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]