Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.08.2011 01:16

Українські незалежні профспілки розширюють міжнародні зв’язки.

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

В Національній конфедерації профспілок України вважають головним приоритетом в своїй діяльності – це розширення міжнародних зв’язків з зарубіжними профспілками. Ми вже маємо два діючих Представництва НКПУ за кордоном: в Італії та Германії. На черзі створен

В Національній конфедерації профспілок України вважають головним приоритетом в своїй діяльності – це розширення міжнародних зв’язків з зарубіжними профспілками. Ми вже маємо два діючих Представництва НКПУ за кордоном: в Італії та Германії. На черзі створення третього такого Представництва НКПУ в Португалії.

Лише рік назад було створене Представництво в Італії, а вже з серпня 2011 року таке Представництво запрацювало і в Германії.

Очевидно, за рік роботи Представництва НКПУ в Італії не так зроблено багато, як хотілося, але досягнуто головне, - це те, що в профспілкових колах Італії, стало добре відомо про наявність та труднощі в діяльності незалежних профспілок України.

За цей час налагоджено постійний діалог з профспілками Італії, проведено багато зустрічей, як з профспілковими керівниками Італії, так і з громадянами України, які там працюють. Вдалося донести інформацію та провести широку інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо діяльності незалежних профспілок в Україні. Нас в Італії почули та почали сприймати як майбутніх партнерів, висловлюють нам підтримку та сприяння в розбудові незалежного, демократичного профспілковго руху в Україні.

Два діючих Представництва НКПУ за кордоном: в Італіїї та Германії, - це тільки початок великої справи. Це величезний прорив у міжнародних відносинах. На черзі створення нових Представництв НКПУ, перш за все в Португалії, і в інших країнах Європи.

Основним партнером в налагодженні такої співпраці НКПУ з зарубіжними партнерами виступає Трудовий рух «Солідарність» і його голова, керівник Представництва ЮНЕСКО в Італії п. В.Горобчук.

Є надія, що розпочата справа, дасть сильний поштов, як для зміцнення структури НКПУ, так і для розбудови демократичного профспілкового руху в Україні.

 

ВКП

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]