Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.07.2011 11:23

Платформа консолідації незалежних профспілок.

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

Лише за активної суспільної позиції, спільних дій незалежних профспілок можливо добитися проведення ефективної соціальної політики та запровадження справедливих соціальних реформ в інтересах усього трудового українського суспільства.

Незалежні профспілки мають визнати свої прорахунки в тому, що сьогодні профспілковий рух в Україні є беззубим і не здатним вирішувати нагальні питання захисту прав та інтересів людини праці.

У незалежних профспілок було багато шансів реально об’єднатися та посприяти проведенню профспілкових реформ, але цього не було зроблено. Була реальна можливість підсилити незалежний профспілковий рух шляхом створення Профспілкової коаліції України, Національного спільного представницького органу, Всеукраїнських профспілкових зборів, тощо. Але профспілкові лідери були лише націлені на вирішення особистих короткочасних завдань, а до вирішення щоденних проблем та досягнення стратегічних рішень руки так і не доходили.

Цього не сталося с багатьох причин, і перш за все, з причини імперського мислення деяких профспілкових лідерів. Вони ще й досі вважають, что жити за старими правилами, які ісповідує Федерація профспілок України, можна покращити профспілковий рух. Профспілкова система ФПУ вже показала всю свою неспроможність щодо здійснення захисної функції. С огляду на кримінальні справи в таборі ФПУ, пов’язані з розкраданням профспілкового майна, позиція ФПУ на сьогодні повністю дискредитована.

Потрібні нові, більш демократичні правила, необхідна розбудова нової прогресивної профспілкової ідеології, яка б опиралася на реальні демократичні форми та ефективно служила інтересам своїх членів.

Лише за активної суспільної позиції, спільних дій незалежних профспілок можливо добитися проведення ефективної соціальної політики та запровадження справедливих соціальних реформ в інтересах усього трудового українського суспільства.

Всеукраїнський Конгрес Профспілок здатний у цьому зіграти ключову роль. Започатковані Конгресом принципи єднання здорових, прогресивних профспілкових сил України, - є платформою для консолідації членів профспілок, трударів України, усіх небайдужих людей, що переймаються відстоюванням та захистом власних трудових, соціально-економічних прав та інтересів.

Але на питання, як надалі буде розвиватися профспілковий рух, остаточну відповідь можуть дати лише спілчани.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи