Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.06.2011 13:29

Незалежні профспілки: захистимо профспілкове майно разом!

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

Спілчани вимагають захистити профспілкове майно та створити належні умови для його повноцінного функціонування для оздоровлення та відпочинку працюючих та членів їх сімей.

В ході оголошеної Всеукраїнським Конгресом профспілок акції «Народна інвентаризація профспілкового майна», значну підтримку людей знайшла ініціатива щодо створення Комітету захисту профспілкового майна.

В ході народної інвентаризації до ВКП надійшли десятки відгуків та пропозицій людей, які небайдужі до цієї справи та зацікавлені в збереженні цього майна для профспілок.

Люди сповіщають, що знача частина майнового комплексу на місцях, що була передана у відання Федерації профспілок України вже змінила власника, території оздоровчих закладів забудовуються елітними котеджами, вже втрачено значні земельні території відведені під санаторії.

Поки що не відчувається бажаного результату і від дій органів прокуратури. Відкриті десятки карних справ на місцях, покищо не дають бажаного ефекту в їх реалізації. Велике побоювання у громадян викликає те, що органи прокуратури зайняли позицію на відторгнення профспілкового майна до державної власності, а не повернення його усім профспілкам України. Це може призвести до остаточної втрати цього майна та його знищення. Викликає великий подив і позиція Федерації профспілок України з цього питання. ФПУ надто слабо переймається захистом профспілкового майна, імітуючи його, вдаючисть лише до пікетування Генпрокуратури та пошуку такого захисту за кордоном, ігноруючи підтримку спілчан.

Спілчани дійшли єдиної думки щодо необхідності створення Комітету захисту профспілкового майна (КЗПМ) з метою захисту виключного права профспілок на володіння, управління та здійснення розвитку майнової інфраструктури по організації повноцінного оздоровлення нації.

Схвально, що така ідея знаходить прихильників і серед прогресивних членських організацій Федерації профспілок України.

Захистити профспілкове майно та створити належні умови для його повноцінного функціонування для оздоровлення та відпочинку працюючих та членів їх сімей – є головним для незалежних профспілок.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]