Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
24.03.2016 16:58

Примарні перспективи євроінтеграції при ігноруванні громадскості

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

Чи можна досягти належної євроінтеграції при ігноруванні представників громадянського суспільства в Україні!?!

ЧИ МОЖНА ДОСЯГТИ НАЛЕЖНОЇ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ ПРИ ІГНОРУВАННІ ПРЕДСТАВНИКІВ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА В УКРАЇНІ!?!

Анонсована зустріч заступників міністрів з питань європейської інтеграції з представниками Української сторони Платформи громадянского суспільства (УС ПГС) все ж зібрала певне коло посадовців та представників громадскості з більшості регіонів України.

Але якщо говорити про важливість цієї зустрічі, так це було важливо лише для представників УС ПГС, а не представників Уряду. На початок зустрічі більшість заступників міністрів не була присутня на зібранні. Від цього було дуже багато пустих місць за столом. Більше того, за деякими особами, які не входять до 15-ки членів УС ПГС, були заброньовані місця за столом, в той час, як для деяких представників УС ПГС місця за столом не знайшлося .

Не знайшлося місця за столом і мені, як голові ВГО «Громадська Палата України», який є повноправним членом УС ПГС, є чи не єдиним членом, громадської платформи, який представляє, дійсно, повноцінне громадянське суспільство України.

Не допустивши мене до участі в зібранні, його організатори висловили неповагу до балаточисельної громадської спільноти, яка висловила довіру та обрала мене на громадській Асамблеї до складу поважної Платформи.

Таке вибіркове відношення до окремих членів платформи ганьбить, як саму Платформу, так і її членів, що переймаються інтриганством чи проявляють некомпетентність. Каста грантоотримувачів, як ядро Платформи, не допускає чужих до свого осередку, аби й надалі кулуарно діяти від імені громади України на європейському просторі.

В знак протесту я покинув засідання, аби не пов’язувати себе з формальними підходами до євроінтеграції, з грантокорупційними підходами певних кіл, до формування кишенького громадянського суспільства в Україні.

Біля будівлі, де розпочалася, так звана, вищеназвана зустріч посадовців з європлатформістами, відбувався маленький пікет, де люди протестували проти незадовільних процесів влади з питань євроінтеграції. Їх не пустили до зали. Перед ними були зачинені двері будівлі на замок. Ось так євроінтегратори закриваються на ключ від реальних проблем суспільства.

Звісно чекати на кращу долю від таких зібрань не приходиться!

Як такий, що підтримує громадський протест людей, я приєднався до протестувальників.

Після цього, я звернувся до координатора УС ПГС з листом, зміст якого приводжу нище.

Координатору УС ПГС Осовому Г.В.!
Шановний пане Григорію!
Такого неподобства, такої неповаги до мене, як члена УС ПГС не можна терпіти. Те що для мене на знайшлося місця за столом зустрічі 24.03. є не лише неповага особисто до мене, це є неповага до тої багатотисячної спільноти, яку я представляю на ниві громадянського суспільства. Тому я висловлюю свій рішучий протест з приводу цього організаторам зібрання, як з боку Уряду, так і з боку УС ПГС..
Якщо ми й надалі будемо будувати відносини між членами УС ПГС таким чином, то така Платформа не буде мати конструктивних перспектив, оскільки вона не сможе відображати чинним образом громадянське суспільство України.
Оскільки моє право, як члена УС ПГС було цинічним чином порушено, я в знак протесту покинув залу.
Гадаю, що такої неповаги до мене, як члена УС ПГС, не буде відбуватися в майбутньому!

З повагою, Петро Петриченко, голова ВГО "Громадська Палата України"
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]