Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
24.12.2015 15:01

Здолати корупцію можна лише за активності громадянського суспільства!

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

Багато критичного з'явилося в пресі та соціальних мережах, щодо проведеного Антикорупційного Форуму 23 грудня 2015 в Києві. З чимось можна погодитися, а з чимось і ні. Але головне - процес боротьби з корупцією розпочато!! І цей процес вже не зупинити!

Багато критичного з'явилося в пресі та соціальних мережах, щодо проведеного Антикорупційного Форуму 23 грудня 2015 в м. Києві. З чимось можна погодитися, а з чимось і ні. Але головне - процес боротьби з корупцією розпочато!! І цей процес вже не зупинити!

Аби здолати корупцію, яка роками, як ржавчина пронизала суспільство потрібна активна позиція всього громадянського суспільства.
З цогось же треба  починати цю боротьбу.  Те, що на Форумі побувало багато людей з усіх регіонів України, говорить лише про одне, що в суспільстві є така проблема, як КОРУПЦІЯ!! І з цим явищем далі жити не можна, однозначно!

До процесу очищення суспільства треба долучатися усій громаді! Без активної позиції, а не критики з боку, нічого не вийде. Нам усім треба включатися до цього процесу якнайшвидше.

Антикорупційну ініціативу М.Саакашвілі треба розвивати!! Як би там не було, але влада вимушена буде змінюватися під тиском антикорупційних громадських ініціатив. Найкращим проявом суспільства на цю проблему мають стати місцеві антикорупційні форуми, рухи, платформи, тощо.

Корупція залишається проблемою, яку сучасна влада вирішити нездатна. Але ми маємо її примусити під тиском людей, діяти саме так, аби вона знайла вихід з цієї ситуації. Потрібно, аби такі антикорупційні ініціативи з'являлися скрізь на місцях. Для цього необхідно, аби на місцевому рівні з'явилися громадські ініціативи, які будуть реалізовувати своє бачення боротьби з корупцією на конкретному рівні: села, селища, міста, району чи області.

Якщо на місцях будуть виникати ініціативні групи, то їх влада не зможе ігнорувати. Влада буде вимушена змінюватися під тиском цих громадських ініціатив.

Громадські активісти ВГО "Громадська Палата України" не залишаються осторонь цього процесу. Наші представники на місцях вже включаються до цієї роботи!

Лише за громадської активної позиції, лише за громадської ініціативи на місцях, ми зможемо створити нетерпиме реальне середовище, де існування корупції стане неможливим, які приведуть до зміни відношення влади до проблем корупції, зміни самої влади та її форм і методів роботи з людьми.

Ні корупції!!  Ні тим тіньовим корупційним схемам! Ні представникам влади, які провлять пасивність в боротьбі з корупцією!

НАРОД - ЦЕ СИЛА! РАЗОМ - МИ ПЕРЕМОЖИМО!!
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]